Konyaspor seriyi uzattı

Konyaspor seriyi uzattı
Atiker Konyaspor Türkiye Basketbol Ligi playoff yarı finalinde Ormanspor’a 70-58 mağlup oldu. 11 dakika saha içi isabet bulamayan Konyaspor’a mağlubiyeti 3. periyottaki kötü oyunu getirdi. 1-1’e gelen serinin 3. maçı pazar günü Konya’da oynanacak.

Maça iyi başlayan taraf temsilcimiz Konyaspor oldu. Mert Celep ile arka arkaya sayılar bulan Konyaspor, sert savunmayla da rakibini durdurunca 5-10 öne geçti. Periyodun sonuna doğru Konyaspor’un savunma sertliği düşerken, ev sahibi aradaki farkı kapattı. Son dakikalarda her iki takım da sayı bulmakta zorlanırken, periyot skoru düşük kaldı. Son topu temsilcimiz değerlendiremezken, periyot 13-14 sona erdi.

İkinci periyoda yine iyi giren Konyaspor oldu. Sertay’ın sayılarına Carmichael’ın fast breakten bulduğu iki smaç da eklenince skor bir anda 13-20’ye geldi. Ev sahibinin molasından sonra Konyaspor’da basit top kaybı sayısı arttı. Sert savunmaya temsilcimiz cevap veremezken, aradaki fark eridi ve ev sahibi lehine arttı. Ev sahibinin serilerine temsilcimiz cevap vermekte zorlanırken, 12-0’lık seri yedi ve skor 32-24’e geldi. Periyot sonuna doğru toparlanan ve çizgiden sayı bulan Konyaspor, farkı azaltırken, periyot 34-28 ev sahibinin üstünlüğüyle geçildi.

Üçüncü periyotta Konyaspor adeta kabus gördü. Yeşil-beyazlılar sayı bulmakta zorlanırken, savunmada da adeta çöktü. Kenardan Aziz Bekir’in de oyuncu değişiklikleri oyunun seyrini değiştirmezken, aradaki fark açıldı. İlk saha içi basketini periyodun bitimine 2.11 kala bulan Konyaspor, ikinci ve üçüncü periyotlarda toplamda 11 dakikayı aşkın bir süre basket bulamadı. Temsilcimizin kötü oynadığı periyot sonu fark açılırken, 53-36 ile son periyoda girildi.

Son periyotta geri dönmek için daha hızlı basket bulmak isteyen Konyaspor, çok fazla top kaybı yapınca maçı döndürmek mümkün olmadı. Ev sahibi Ormanspor karşılaşmayı 70-58 kazanırken, seri de uzamış oldu. Seride durum 1-1’e gelirken, ilki pazar günü olmak üzere Konya’da iki maç oynanacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.