Konyaspor son nefeste

Konyaspor son nefeste
Konyaspor, uzatma periyoduna giden Ormanspor karşılaşmasını son 5 saniyede yaptığı savunmayla 70-69 kazanarak, seriyi 2-1’e getirdi. Temsilcimiz salı günü oynayacağı maçı da kazanırsa finalde.

Taraftar desteğiyle karşılaşmaya başlayan Konyaspor, ilk periyotta oyuna ağırlık koymaya çalışsa da düşük şut yüzdesi ve basit top kayıpları oyunun dengede kalmasını sağladı. Ormanspor, Hasan Rivzic ile sayılar bulurken, Marcus Hall’un arka arkaya attığı 3 üçlük ilk periyodu top kayıplarına rağmen Konyaspor’un 19-15 önde geçmesini sağladı.

İkinci periyot Konyaspor’un şut yüzdesi düşerken, savunmadaki sertliği devam etti. Ormanspor Graves sayılar bulurken, Konyaspor’u skor anlamında oyunda tutan isimse Sertay oldu. Konyaspor topu pota altında indirse de düşük yüzde, konuk takımın maçın içinde kalmasını sağladı. Konyaspor faul çizgisinden de düşük yüzdeyle oynasa da soyunma odası 32-30 önde gitmesini bildi.

Üçüncü periyot karşılıklı kaçan şutlarla başladı. Her iki takım da ilk üç hücumundan sayı çıkaramazken, Konyaspor faul hakkını bitime 8 dakika kala doldurdu. Konuk takım graves ile bir üçlük bulurken, konuk takımın üçlüğüne Marcus Hall arka arkaya attığı iki üçlükle cevap verdi. Konyaspor’da yapılan basit top kayıplarını Ormanspor iyi değerlendirerek, 14-0’ık seriyle 38-47 öne geçti. Periyot sonunda temsilcimiz faul çizgisinden bulduğu sayılarla oyunda kalırken, periyot skoru da 44-51 oldu.

Son periyoda taraftarının da desteğini alarak başlayan Konyaspor, dış şutlarla rakibini yeniden yakaladı. Oyuna denge gelmesinin ardından her iki takım da skor bulmakta zorlandı. Tabela 59-59 olduğunda takımlar sayı üretemedi. Son ana kadar heyecan içinde geçen maçç 63-63’lük beraberlikle geçildi. Uzatma periyodunda taraftarının da desteğini arkasına alan Konyaspor karşılaşmayı son 5 saniyedeki savunmasıyla 70-69 kazanarak, seride 2-1 öne geçti. Temsilcimiz salı günü oynanacak maçı da kazanırsa adını finale yazdıracak.

Marcus Hall attığı 29 sayı 11 ribauntluk double double ile galibiyette önemli rol oynarken, Sertay da 14 sayı ile galibiyeti getiren isimlerden oldu.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.