Konyaspor tatil havasında

Konyaspor tatil havasında
Atiker Konyaspor lige verilen aranın ardından oynadığı Başakşehir karşılaşmasını 2-0 kaybetti. Üst üste 8. maçından da galibiyet çıkaramayan yeşil-beyazlılar, geriye düştükten sonra şutlarla gol arasa da skor bulamadı.

Antalya maçından bu yana galibiyet alamayan Atiker Konyaspor, lige verilen aranın ardından galibiyet için lider Başakşehir’e konuk oldu. Yeşil-beyazlılar, bazı sakat oyuncularının dönmesiyle daha geniş bir rotasyona sahip olurken, teknik direktör Aykut Kocaman, Ali Turan ve Amir’i tercihsel olarak sahaya sürdü.

KENDİ SAHASINDA KARŞILADI

Yeşil-beyazlı temsilcimiz topu Başakşehir’e bırakırken, rakibi kendi sahasında karşıladı. Öne Jahovic’i koyan Atiker Konyaspor, zaman zaman önde pres yapsa da özellikle Amir’in bölgesine dönememesi bu bölgeden kalabalık gelen Başakşehir’in etkili olmasını sağladı. Zuta, kendi bölgesinden daha çok gelen rakibe cevap vermeye çalışsa da zaman zaman zorlandı. Kaptığı toplarla hızlı çıkmaya çalışan temsilcimiz, son paslarda aceleci ve beceriksiz kalınca pozisyon üretmekte zorlandı. Pozisyon üretemeyen Atiker Konyaspor, hareketli Başakşehir hücumlarına da geçit vermeyince ilk yarı golsüz geçildi.

BİRAZ ŞANS BİRAZ BECERİ

İkinci yarıya puan kaybetmek istemeyen Başakşehir daha baskılı başlarken, maç başından beri işledikleri sol kanadı iyi kullandıkları bir pozisyonda golü buldular. Yapılan verkaçlarda Amir adamını takip etmezken, Robinho’ya çarpan top Ali Turan ile Mossoro arasında kaldı. Maçın genelinde kabul edilebilir bir oyun ortaya koyan Ali Turan daha agresif olması gereken pozisyonda Mossoro’ya topa vurdurunca Atiker Konyaspor geriye düştü. Pozisyonun dışarıdan olup olmadığını, Ali’ye faul yapılıp yapılmadığını inceleyen hakem Serkan Çınar, gol kararını verdi.

DEĞİŞİKLİKLER ISINMADAN GOL GELDİ

Golden sonra biraz daha fazla topla oynamaya başlayan temsilcimiz, 68. dakikada oyuncu değişiklikleriyle hamlelerini yaparken, bir dakika sonrasında kalesinde 2. golü de gördü. Edin Visca sağ çaprazdan çok etkili bir vuruşla farkı ikiye çıkarırken, ligin en az gol yiyen takımı karşısında Atiker Konyaspor, kalan dakikalarda skor üretmeye çalıştı. Maçın 2-0’a gelmesi ve Emre Belözoğlu’nun kenara alınmasının ardından rakip sahada daha çok görünen temsilcimiz, özellikle uzaktan şutlarla gol aradı. Kaleci Mert, Zuta, Fofana ve Jevtovic’in etkili şutlarının gol olmasına izin vermezken, karşılaşma ev sahibinin 2-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.

YILDIZ TABLOSU

Stat: 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim

Hakemler: Serkan Çınar, Tarık Ongun, Kemal Yılmaz

Medipol Başakşehir: Mert Günok, Caiçara, Mahmut Tekdemir, Attamah, Clichy, İrfan Can Kahveci, Emre Belözoğlu (Dk. 74 Soner Aydoğdu), Visca, Mossoro, Elia (Dk. 85 Napoleoni), Robinho (Dk. 68 Adebayor)

Atiker Konyaspor: Serkan Kırıntılı, Opanasenko, Ali Turan, Filipovic, Zuta, Jevtovic, Jonsson, Fofana, Milosevic, Hadziahmetovic (Dk. 68 Hurtado), Jahovic (Dk. 68 Yatabare)

Goller: Dk. 50 Mossoro, Dk. 69 Visca (Medipol Başakşehir)

Sarı kartlar: Dk. 41 Emre Belözoğlu (Medipol Başakşehir), Dk. 44 Hadziahmetovic, Dk. 60 Jevtovic (Atiker Konyaspor)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.