Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut'tan samimi açıklamalar

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut'tan samimi açıklamalar
Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, Süper Lig'de kendini en çok zorlayan, en çok yoran takımın Başakşehir olduğunu söyledi.

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, Süper Lig'de kendini en çok zorlayan, en çok yoran, en çok zorlayan takımın Başakşehir olduğunu söyledi.

"BENİ EN ÇOK YORAN TAKIM BAŞAKŞEHİR"

Katıldığı televizyon programında soruları yanıtlayana İlhan Palut, "Çok enteresan, Gaziantep maçları Hatayspor’dan beri oyunsal anlamda çok güzel geçer ama sonuç alamadığım maçlardır. Ama maçtan önce çok kafamı yoran, analizi uzun zaman alan, o takım için iki üç tane fazla antrenman yapmak zorunda hissettiğim takım Başakşehir. Başakşehir’in Abdullah hocadan gelen oyun kültürü. Top ayağından inanılmaz pas seçenekleri olması, bunu kapatmamak için risk almamız gereken takım. Vaduz’dan sonra onlarla oynadık. Psikolojik çöküntü içerisindeydik. Teknik adamlık kariyerimde ilk defa “adam adama” karşılama sistemine de beni sürükledi." dedi.

EN BEĞENDİĞİ YERLİ VE YABANCI OYUNCULAR

Başarılı teknik adam bu sezon, kendi takımı dışında, Süper Lig'de en çok beğendiği oyuncuların Ferdi Kadıoğlu ve Fernando olduğunu söyledi. Palut, "Geçen sene Kim Min-Jae deyip çıkıveriyordum işin içinden. Bu sene yerli oyuncu olarak Ferdi'yi, yabancı oyuncu olarak da Antalyaspor’dan Fernando’yu beğeniyorum. Antalyaspor da büyük bir takım ama Fernando’nun direk şampiyonluk mücadelesi veren takımlarda oynayabilecek yapısı var. İsim vermeyim, benim takımımda bir tık iyisi var ama." diye konuştu.

ABDÜLKERİM Mİ, FRANCİSCO CALVO MU?

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, "Abdülkerim mi Francisco Calvo mu?" sorusuna "Abdülkerim Bardakcı gidince gerçekten endişelendim çünkü sadece defansif değil, ofansif olarak da takımımı hücuma taşıyan bir profildi. Rakip baskısını kırabilen bir isimdi. Henüz de Galatasaray’da bu kimliğine tam ulaşmadı. Ulaştığında Galatasaraylı taraftarlar çok önemli bir oyuncu izleyecek. İzlemelerimiz sonucu MLS'te Francisco Calvo’yu yakaladık. O da hem karakter hem oyun kurulumu olarak, hem de rakip defanstaki duran top etkinliği olarak son derece tatmin edici. Belki Abdülkerim’in bir artı özelliği uzun dripling özelliği. Ama Calvo'nun da pas aklı ve oyun görüşü var. İkisi de çok iyi. Ben memnunum. İnşallah Abdülkerim de Milli Takımın değişmez bir oyuncusu olur." şeklinde cevap verdi.

EN BEĞENDİĞİ TEKNİK ADAM PEP GUARDİOLA

İlhan Palut, en beğendiği teknik direktörün ise hem sistemiyle, hem de saha kenarı ve dışı duruşuyla Pep Guardiola olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.