Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut'tan kapsamlı değerlendirme

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut'tan kapsamlı değerlendirme
Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, Dünya Kupası arası sonrası yeniden başlayacak lig öncesi değerlendirmelerde bulundu

Arabam.com, Ziraat Türkiye Kupası 5. turunda Bodrumspor ardından ligde oynanacak Alanyaspor maçı öncesi değerlendirmelerde bulundu.

HIRVATİSTAN’IN BAŞARISI KONYASPOR’LA ÖRTÜŞTÜ

Katar’daki Dünya Kupası ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Palut, “Fransa’yı, Hırvatistan’ı beğendim. Sisteme bağlılıkla yarı finale kaldılar. Hırvatistan’ın başarısı Konyaspor’la sistemsel anlamda örtüşen bir başarı oldu.” dedi.

ARA İYİ GELDİ

Dünya Kupası arasının kendilerine iyi geldiğini vurgulayan “Ligin ilk periyodunda bazı oyunculardan yeteri kadar faydalanamadık. Bu oyuncular için yeniden adaptasyon süreci yakaladık. Kampta iyi hazırlandık. Bunun dönüşlerini alacağız Tüm takımlar gibi aranın bize de yaradığını düşünüyorum Bütün oyuncular güzel çalıştı. Ama sakatlık sorunları yaşadık. Endri Çekici, Vaduz maçından sonra sakatlandı ve bir daha tam anlamıyla sağlıklı olamadı. Endri çok önemli çünkü elimizdeki en önemli 10 numara. Alanya maçı son derece şüpheli. Endri, Mame Diouf Alanya maçında kadroda olmasını umuyorum.” ifadelerini kullandı.

OFANSİF ANLAMDA KISIR KALDIK

İlhan Palut, Konyaspor’un 14 haftalık performansıyla ilgili, “28 puan olsun isterdim. Ancak performansa bakarsak, puansal anlamda kabul edilebilir bir durumda olduğunu düşünüyorum. Bireysel performansta dalgalanmalar oldu. Endri’den çokça faydalanamadık. İlk 14 haftada ofansif kısır bir Konyaspor izledik. Savunmadaki duruşumuzu aksatmadan hücumda daha coşkulu bir futbol oynamak hedefindeyiz.” değerlendirmesinde bulundu.

TRANSFER SON ÇÖZÜM

İlhan Palut, Transferle ilgili olarak şunları söyledi: “Umutlarını transfere bağlayan teknik adam takımını kaybetmiştir. Günü gelir uğraştık uğraştık ama gerekli verimi alamadığımız mevkiler var der isek transferde bir çözüm ama son çözüm. Transfer ilk çözüm değil son çözümdür. Gelişim önemlidir. Michalak Konyaspor’a geldikten sonra Polonya milli takımına gitti. Ankaragücü’nde olmamış, Rize’de olmamış Konyaspor’da milli takıma gitti. Soner geldi çalıştı. Bu Soner olsaydı Gençlerbirliği’nden alabilir miydik. Amir, bütün takımların gözdesi. Şu anda Amir dışarıda oynayan bir takımda olsa bu haliye Konyaspor alabilir miydi? Bizim birinci görevimiz oyuncuyu geliştirmek olmalı. Bunlar için çalışacağız. Oğulcan’ı diğer oyuncuları geliştirmeliyiz. Yoksa o gelsin bu gitsin, bu gitsin o gelsinle olmaz.”

TRANSFER İÇİN DEVRE ARASINI BEKLEYELİM

Palut, “Hocaya bak hiç transfer istemiyor da değil. Ama bir 10 numarada 6 numara oynatsanız yavan kalırsınız. Bazı mevkilerin kendine has özellikleri var. Bu oyuncularla ilgili sıkıntı yaşarsak. Günün sonunda oyuncularımız beklentileri karşılayamazsa o zaman transfer gündeme gelecek. Onun için ilk devreyi bekleyelim. Benim ve ekibimin listesi var. Yönetimin transfer komitesinin de kendi listesi var. Gerekli olduğun gün gerekli mevkiler üzerinden listeleri veririz. Transfer üç türlü yapılıyor. Birincisi teknik ekibin hazırladığı listeden alınan oyuncular, ikincisi yönetimin ve scout ekibinin hazırladığı listeden alınan oyuncular, üçüncüsü yönetimin takip ettiği hocaların görüşüne sunduğu istişare sonucu yapılan transferler. Üçü de yanlış değildir, kulüp politikasıyla ilgilidir. Transferde son noktayı ben koymuyorum. Ama bana da hiç sorulmuyor diyemem. İstişare ediliyor. Ama her istişarenin sonu da anlaşma değildir. Konyaspor’da bu mevcut kadroda bu 3 şekilde de yapılan transfer vardır. İki tip antrenör vardır. Birincisi takımı organize eden, kuran oyuncuları belirleyen bir de kendisine verilen 25 kişilik kadro içerisinden maksimal verimi almayan çalışan teknik adam. Her şeyden benim haberim olması gerekmiyor. Oyuncu Konyaspor kapısından girdikten sonra benim oyuncumdur. Diğer oyuncularla eşittir. Ondan maksimal verimi almaya çalışırım” diye konuştu.

1922 KONYASPOR

Pilot takım 1922 Konyaspor’la ilgili konuşan İlhan Palut şunları söyledi: “1922 Konyaspor’un yapılanması; bu sene olması gerektiği gibi. Pilot takımın olması gerektiği gibi bir yapılanma. U19 destekli, içimizden çıkan bir teknik adama güvenerek, inanarak kurulmuş bir takım. Böyle olması gerekiyor. Yaş ortalamasının son derece düştüğü bir takım. Takip ediyoruz. Bir genç oyuncuyu alt yapıdan almakla, profesyonel ligde bir sezon oynamış olarak almak arasında pozitif anlamda çok büyük bir fark var. Yaşar Kavas gibi, Hüseyin Biber gibi genç oyuncularımızın en azından bir lig ortamını görmesi lazım. Tabiri caiz ise burunları sürçülsün, 3.Lig’de oynasınlar, bir savaşsınlar ondan sonra daha hazır halde gelsinler. Bu sezon Mehmet Ali’nin geldiği gibi... Hoca, ‘Mehmet Ali diyorsun oynatmıyorsun derler.”

GENÇLERE DAHA FAZLA ŞANS VERECEĞİM

İlhan Palut genç oyuncuların takımda süre alamamasıyla ilgili, “İki oyuncudan umutluyum. Ama Konyalı genç oyuncuyu oynattı diye popülizm için yapmayacağım. Onlara şans vereceğim ama onlar da belli seviyeye gelmesi gerekiyor. 4 kanat oyunumuz var. Gençleri kullanmam için Konyaspor’un yatırım yaptığı bu oyunculardan ikisini kenar çıkarmam lazım. Bu yatırımı boşa çıkaramayız. Ancak bu oyunculardan istediğimiz verimi alamadıklarımı olursak ben onların yerine gençlere rotasyonda yer vereceğiz. İlk devrede gençlere yeterince şans veremedik. Ancak ikinci periyotta böyle durumda gençlere şans verme düşüncesindeyim ki gençler de dönem dönem şans bulabilsin. Bugüne kadar bu geniş kadroda rotasyonda bu kolay değildi” dedi.

AMİR ÇOK DONANIMLI

Şampiyonluğa oynayan antrenör olsam ilk alacağım isim Amir Amir’i çok beğendiğini söyleyen İlhan Palut, “Amir uzun süreden beri Türkiye’de oynuyor. Amir her zaman çok çalışan bir oyuncu. Bizim oynatmaya çalıştığımız pas oyun sistemi Amir Hadziahmetovic’in bir anda daha çok görünmesine, daha çok göze batmasına, merak uyandırmasına neden oldu. Çok önemli bir oyuncu. Direkt şampiyonluğa oynayacak takımların antrenörlerinden biri olsam ilk isteyeceğim oyuncu Amir olur. Oyunun iki yönünde de çok donanımlı bir oyuncu. İnşallah kariyeri onun adına mükemmel geçer. Devre arası oyuncu kaybetmek istemiyoruz. Amir umarım performansını sezon sonuna kadar devam ettirir. Elbette futbol bir ekonomi, kulübünde pozitif çıkarları yönünden Amir’in kariyeri yönünden en güzel basamaklar onu bekler” ifadelerini kullandı.

BODRUM MAÇI ZOR OLACAK

İlhan Palut, Ziraat Türkiye Kupası’nda Spor Toto 1. Lig ekibi Bodrumspor’la oynayacakları karşılaşacakları kaliteli bir ekip olduğunu ve zorlu bir maçın kendilerini beklediğini ifade ederek şunları söyledi: “Güzel bir kadro oluşturdular. Saygı duyduğum iyi bir hocaları var. Başarılı buluyorum. Kupada başarılı olmak ve adlarından söz ettirmek isteyeceklerdir. Asla kolay bir maç olmayacak. Kupada sahada çok çetin mücadeleler oluyor. Takımımdan ciddi bir mücadele ve kazanmaya odaklı bir mücadele istiyorum. Turu geçmek ve kupada yolumuza devam etmek istiyoruz. İnşallah güzel bir maç olacak.”

KONYA ŞEHRİ BAŞARIYI HAKEDİYOR

Konya şehrininim başarıyı hak ettiğini ifade Palut, “Burada çalışıyorum diye söylemiyorum. Konya şehri ve Konyaspor takımı yukarılarda olmayı hak ediyor” dedi. Galatasaray maçlarını Abdülkerim Bardakçı’dan dolayı özellikle izlediğini belirten Palut, “Galatasaray’ı Abdülkerim üzerinden görüyorum. Kaçırmamaya çalışıyorum. Abdülkerim ayağı yere daha sağlam basıyor. İnşallah daha iyi yerlere gelir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.