Konyaspor, Trabzonspor'la karşılaşıyor

Konyaspor, Trabzonspor'la karşılaşıyor
Konyaspor, bugün Trabzonspor'u ağırlayacak

Konyaspor, Süper Lig'in 6. haftasında bugün Trabzonspor’u konuk edecek. MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumu'nda saat 17.00'de başlayacak karşılaşmayı hakem Halil Umut Meler, yönetecek. Meler’in yardımcılıklarını Ekrem Kan ve Cevdet Kömürcüoğlu yaparken mücadelenin 4. hakemi Çağdaş Altay olacak.

KONYASPOR YENİLMEZLİK SERİSİNİ SÜRDÜRMEK İSTİYOR

2020-2021 Futbol Sezonuna güzel bir başlangıç yapan ve namağlup durumda bulunan Konyaspor için Trabzonspor, şu ana kadar maç yaptığı takımlar arasında en zorlu rakibi olacak. Aynı zamanda önemli bir güç testine çıkacak yeşil-beyazlılar, zorlu mücadeleyi kazanarak, bulunduğu konumun tesadüf olmadığını göstermek isteyecek. Ligde oynadığı son 9 maçını kaybetmeyen yeşil-beyazlılarda kötü senaryoda ise hedef mücadeleden yenilmeden ayılmak olacak.

YEŞİL-BEYAZLILAR REKOR PEŞİNDE

Konyaspor’la Trabzonspor arasındaki maç her iki takım açısından da bir maçtan daha fazlası olacak. Son 9 maçını kaybetmeyen Konyaspor’la son 17 maçını kaybetmeyen Trabzonspor için alınacak galibiyet yeni rekorlar anlamına gelecek. Bu sezon evinde oynadığı iki Süper Lig maçını da kazanan Konyaspor, eğer Trabzonspor’u da yenerse, ilk kez sezona evinde oynadığı 3 maçı da kazanarak başlamış olacak. Bu yıl en iyi sezon başlangıcını yapan yeşil-beyazlılar, maçı kazanır ya da kaybetmezse, şu anda egale ettiği 2018-2019 Futbol Sezonu’ndaki 11 puanı geçerek, 6. haftalar itibarıyla lig tarihindeki en yüksek puanını geride bırakacak.

TRABZONSPOR’DA LİDERLİK KONYASPOR’DA ZİRVE HESAPLARI

Ligin ilk 5 haftasında 13 puan elde ederek averajla 2. sırada yer alan bordo-mavililer, ilk sırada bulunan Beşiktaş'ın puan kaybettiği haftada Konyaspor'u mağlup ederek liderlik koltuğuna oturmayı hedefliyor. Ancak 5-0’lık bir galibiyetle liderliğe yükselme şansı bulunan Konyaspor ise rakibini mağlup ederek Beşikaş’la zirve paylaşmak istiyor.

TRABZONSPOR LİGDE 17 MAÇTIR YENİLMİYOR

En son teknik direktör Abdullah Avcı'nın görev yaptığı geçen sezonun 29. haftasında Aytemiz Alanyaspor'a sahasında 3-1 mağlup olan bordo-mavililer, daha sonra oynadığı 17 lig maçını kaybetmedi. Abdullah Avcı yönetiminde Karadeniz ekibi, son 17 maçında 8 galibiyet, 9 beraberlik elde ederek 198 gündür yenilgi yaşamadı. Trabzonspor, Konyaspor maçında kaybetmemesi halinde deplasmanda yenilmezlik rekorunu kıracak. 20 dış saha maçında 11 galibiyet, 9 beraberlik alarak 1981-1982 ve 1982-1983 sezonlarını kapsayan deplasman yenilmezliği rekoruna ortak olan Karadeniz ekibi, yarın ki rakibi karşısında rekor maçına çıkacak.

EKSİKLER

Konyaspor’da zorlu maç öncesi eksik bulunmazken rahatsızlığı bulunan Zymer Bytyqi’nin durumu maç saatinde belli olacak. Kosovalı oyuncunun kadroda olsa bile ilk 11’de sahaya çıkması beklenmiyor. Konuk Trabzonspor'da ise; Anders Trondsen, Abdulkadir Parmak, Dorukhan Toköz ve Fode Koita'nın sakatlıkları bulunuyor. İyileşen forvet oyuncusu Djaniny Semedo'nun bugünkü maçın kadrosunda yer alması bekleniyor.

41. KEZ KARŞILACAKLAR

Konyaspor ile Trabzonspor bugün Konya'da yapacakları maçla Süper Lig'de 41. kez karşılaşacak. İki takım arasında geride kalan 40 lig maçında Karadeniz temsilcisinin galibiyetlerde 20-10 üstünlüğü bulunuyor. Rekabetteki 10 müsabakada ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı. Konya'da oynanan 20 karşılaşmanın 7'sini Trabzonspor, 4'ünü ise Konyaspor kazanırken, 9 maçta taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı. Konyaspor, Trabzonspor’la evinde oynadığı son 8 maçta sadece bir kez yenildi. Bu maçlarda 5 galibiyet, 2 de beraberlik alan yeşil-beyazlılar, rakibi karşısında tek mağlubiyetini 23 Aralık 2019'da 1-0’lık sonuçla aldı.

İKİ TAKIMDA DA HAZIRLIKLAR TAMAM

Konyaspor zorlu maçın hazırlıklarını dün tamamlayarak Koyuncu Grup Kayacık Tesislerinde kampa girerek maç saatini beklemeye başladı. Konuk Trabzonspor ise maçın son çalışmasını kendi tesislerinde yaptıktan sonra dün akşam özel uçakla Konya'ya geldi ve kalacağı otele yerleşerek maç saatini beklemeye başladı.

TARAFTARLARA ÇAĞRI

Konyaspor, zorlu maç öncesi taraftarlara destek çağrısı yaptı. Evinde oynadığı ilk iki maçta taraftar sayısının beklentilerin çok çok altında kaldığı temsilcimizde bugünkü mücadelede en büyük handikap maçın başlama saati olacak. Mesai saatine denk geldiği için beklenen taraftara yine kavuşamayacak yeşil-beyazlılarda beklenti, en azından önceki 2 maça göre, daha fazla taraftarın tribünde kendilerine destek vermesi olacak.

KONYASPOR MUHTEMEL 11

İbrahim Sehic

Nejc Skubic

Ahmet Çalık

A. Bardakçı

Guilherme

Soner Dikmen

A. Hadziahmetovic

A. Rahmanovic

Serdar Gürler

Endri Çekiçi

S. Cikalleshi

TRABZONSPOR MUHTEMEL 11

Uğurcan Çakır

Vitor Hugo

S. Denswil

Edgar Ie

Bruno Peres

Berat Özdemir

Marek Hamsik

A. Parmak

A. Bakasetas

A. Nwakaeme

A. Cornelius

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.