Konyaspor'da ara transfer planlamasında mecburi değişiklik

Konyaspor'da ara transfer planlamasında mecburi değişiklik
Ara transferi tek transferle ara transferi kapatmayı hedefleyen Konyaspor'da art arda yaşanan gelişmeler, bu planlamayı bozdu

Konyaspor'da art arda yaşanan gelişmeler sonrası ara transfer planlaması bozuldu.

NORMAL PLAN "TEK" TRANSFERDİ
Konyaspor, ara transferi, Teknik Direktör İlhan Palut'un isteği doğrultusunda kanat forvet tarzı oyuncuyla tek transferle kapatacaktı.

HESAPTA OLMAYAN GELİŞMELER

Konya'yı ve Türkiye'yi yasa boğan Ahmet Çalık'ın vefatı, Serdar Gürler'in beklenmedik ve istenmedik şekilde Konyaspor'dan ayrılması, Alper Uludağ'ın forma şansı bulamadığı gerekçesiyle karşılıklı anlaşarak sözleşmesini feshetmesi, giderek artan kovid-19 vakalarının takımları olumsuz etkilemeye başlaması gibi gelişmeler, yeşil-beyazlıları yeni planlama yapmaya mecbur bırakıyor.

YENİ YOL HARİTASI BELİRLENECEK

Yaşanan tüm bu gelişmeler Konyaspor'u 3-4 transfer yapma noktasına kadar getirdi. Başkan Fatih Özgökçen'in Teknik Direktör İlhan Palut'la kapsamlı bir değerlendirme yaparak yeni yol haritasını netleştireceği öğrenildi.

LİMİTTE KISMİ ARTIŞ OLDU

TFF tarafından, ara transfer dönemi için takım harcama limitleri geçtiğimiz günlerde açıklandı.

Süper Lig'deki 20 takım arasında, en az harcama limitine sahip 3 takımdan biri olan yeşil-beyazlıların, ara transfer limitinde yaklaşık 8 milyon TL'lik artış oldu.

Konyaspor'un 1. transfer döneminden kalan da yaklaşık 10-11 milyon TL'lik limiti bulunuyordu.

Serdar Gürler'den gelen para, Alper Uludağ ve üzücü Ahmet Çalık gelişmeleri ve diğer etkenlerle birlikte Konyaspor'un ara transfer limitinin yaklaşık 40 milyon TL'yi bulması tahmin ediliyor.

Takım harcama limitleri belirtilen gerekçelerle ve usullerle yapılacak başvurular üzerine Kulüp Lisans Kurulu tarafından da artırılabiliyor.

EKUBAN TRANSFERİ

Öte yandan belli bir aşamaya geldiği açıklanan Ekuban transferiyle ilgili İtalya'dan, oyuncunun Genoa'da devam etmeyi düşündüğü yönünde haberler gelirken teması sürdüren yeşil-beyazlı kulüp, Ganalı oyuncunun nihai kararını bekliyor.

MALİ DİSİPLİNDEN TAVİZ VERİLMEYECEK

Konyaspor'da Ahmet Çalık'ın vefatı dolayısıyla duran kapsamlı transfer çalışmaları, yeniden başlamaya hazırlanırken yeşil-beyazlıların ara transfer dönemindeki politikası da; yine mali disiplinden taviz vermeden, takıma katkı sağlayacak, takım karakteri ve anlayışına uygun, gelişmeye açık, yerli ve genç öncelikli oyuncuları takıma kazandırma yönünde olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.