Konyaspor'da gündem transfer! Öncelik; sağ kanat, orta saha, forvet

Konyaspor'da gündem transfer! Öncelik; sağ kanat, orta saha, forvet
28 Haziran’da topbaşı yapmaya hazırlanan yeşil-beyazlılar, bu tarihe kadar genel hatlarıyla takımı şekillendirmek istiyor

 

Konyaspor’da Başkan Fatih Özgökçen ve yönetim, Teknik Direktör İlhan Palut’la yapılan görüşmenin ardından transfer için düğmeye bastı. Hafta sonu Palut’la kapsamlı bir görüşme yapan yönetim gidecek kalacak oyuncular ve transferler için kolları sıvadı. 28 Haziran’da topbaşı yapmaya hazırlanan yeşil-beyazlılar, bu tarihe kadar, özellikle gidecek ve kalacak futbolcularla ilgili takım kadrosunu şekillendirmeyi hedefliyor.

4-5 TRANSFER HEDEFİ

Normal şartlarda 4-5 transfer yapmayı planlayan yönetimin bu hedefi gidecek ve kalacak oyuncuların durumuna göre değişecek. Özellikle kulüplerin transfer listesinde yer alan Abdülkerim Bardakçı ve Amir Hadziahmetovic’in takımdaki geleceği, transfer politikasında değişikliğe neden olabilecek. Abdülkerim ve Amir’in takımda kalması durumunda yeşil-beyazlılarda öncelikli olarak sağ kanat, orta saha ve forvete transfer yapılacak. Yeşil-beyazlılarda daha sonraki transfer mevkii sol kanat olacak.

GİDECEKLER

Konyaspor’da kiralık olan Oğuz Kağan Güçtekin, Jesse Sekidika ile birlikte Guilherme Sitya, Marko Jevtovic, Samuel Eduok, Levan Shengelia, İsmael Diomande, Eray Birniçan, Alper Uludağ, Volkan Fındıklı olmak üzere 10 oyuncunun sözleşmesi bitti. Bu isimlerden Samuel Eduok, İsmael Diomande, Eray Birniçan, Volkan Fındıklı ile yola devam edilmeyecek. Kiralık olarak oynayan O. Kağan Güçtekin için de Konyaspor defteri kapandı. Yeni sezon öncesi başkan ve hoca belirsizliğinin yaşandığı Galatasaray, Jesse Sekidika için kiralama formülü düşünürse Nijeryalı oyuncunun gelecek sezon da kiralanmasının gündeme gelebileceği öğrenildi.

JEVTOVİC DEFTERİ KAPATILMAK ÜZERE

Konyaspor’un teklifine karşın daha yüksek bir kontrat için izin isteyen ve görüşmelerini sürdüren Marko Jevtovic için de kulübün kapısı kapanmak üzere. Maddiyatı Konyaspor’un önüne alan ve farklı kulüplerle adı anılan Jevtovic’in bu saatten sonra dönme isteğinde bulunsa bile takıma faydalı olmayacağı görüşü ağırlık kazanmaya başladı. Konyaspor, Sırp oyuncu için artık defteri artık kapatmak üzere. Yeşil-beyazlılar bu mevki için transfer görüşmelerine başladı.

ALPER VE SHENGELİA

Geçtiğimiz sezon yaşadığı talihsiz sakatlık nedeniyle takımdan ayrı kalan ve sözleşmesi biten Alper Uludağ’la ilgili kararın transfer dönemine kadar netleşmesi bekleniyor. Sözleşmesi biten Levan Shengelia konusunda da kafalar karışık. İlk etapta sözleşme yapılmaması fikri ağır basan Gürcü milli oyuncuyla duruma göre, yeni sözleşmenin de sürpriz olmayacağı belirtiliyor.

KRAVETS VE MİYA

Konyaspor’da ilk etapta takımda düşünülmeyen ve 1 yıllık sözleşmesi bulunan oyunculardan Artem Kravets’e takım bulması halinde kolaylık sağlanacak. Özellikle sezonun 2. yarısında son derece kötü bir performans sergilemesine rağmen geçtiğimiz sezon, 9 golle Konyaspor’un en golcü ismi olan Ukraynalıyla, gitmek istememesi durumunda ise 1 yıl daha yola devam edilecek. Yeşil-beyazlılarda İlhan Palut’un çok fazla şans vermediği, yeni sezonda takımda düşünülmeyen ve 1 yıl daha sözleşmesi bulunan Farouk Miya’yla yolların ayrılması için de her türlü kolaylık sağlanacak.

GUİLHERME İLE YOLA DEVAM

Konyaspor sözleşmesi biten ancak 1 yıl daha opsiyonu bulunan Guilherme Sitya ile opsiyonu kullanıp yola devam edecek. Geride kalan sezonda Skubic’le birlikte hem Konyaspor’un hem de Süper Lig’in en iyi performans gösteren beklerinden biri olan Brezilyalı oyuncu, gelecek sezonda yeşil-beyazlı formayı terletmeye devam edecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.