Konyaspor'da transfer için yer açılacak

Konyaspor'da transfer için yer açılacak
Konyaspor Teknik Direktörü İsmail Kartal, Gençlerbirliği mücadelesi sonrası 1 santrafor, duruma göre de 1 kanat oyuncusu alacaklarını söylemişti

 

 

Konyaspor Teknik Direktörü İsmail Kartal, Gençlerbirliği mücadelesi sonrası 1 santrafor, duruma göre de 1 kanat oyuncusu alacaklarını söylemişti. Transferler için yönetimden istekte bulunduğunu ifade eden deneyimli teknik adam, “Bir santrafor bir de kanat alacağız. Sonra gidişata göre takımın durumuna göre bir tane daha oyuncu alabiliriz. Yöneticilerimizle birlikte bu oyuncuları aramıza kattığımız zaman daha güzel daha doyurucu daha beklentilere cevap verecek daha iyi futbol oynayan bir Konyaspor olacağını herkese buradan söyleyebilirim” ifadelerini kullanmıştı.

YABANCI KONTENJANI DOLU

Konyaspor’un halihazırda 14 kişilik yabancı kontenjanı dolu durumda bulunuyor. Yeşil-beyazlılar, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) nezdinde lisans çıkarttığı 33 isim arasında 14 yabancı isim yer alıyor.

YER AÇILMASI ŞART

Konyaspor’un gelecek yabancı sayısına göre mevcut kadrodan yer açması gerekiyor. Yeşil-beyazlılar 1 yabancı transfer ederse 1, 2 yabancı transfer ederse 2 oyuncuyu ya göndermek ya da lisansını dondurmak durumunda kalacak. Türkiye ligleri göz önüne alındığında santrafor transferinde Konyaspor için mecburi istikamet yurt dışı gözüküyor.

ERDON DACİ KİRALANACAK

Konyaspor yabancı kontenjanında yer açacağı ilk isim Erdon Daci olacak. Yeşil-beyazlılar genç Makedon’u TFF 1. Lig’de bir takıma kiralamayı istiyor. Yeşil-beyazlılar genç Daci’yi kiralarsa 1 kişilik kontenjan açmış olacak. İsmail Kartal’ın istediği kanat oyuncusunda da yabancı tercih edilirse bir kişilik daha yer açılması gerekiyor. Bu oyuncu ya sözleşme feshine yanaşmayan Paolo Hurtado ya da kulüp bulması istenen Rogerio Thuram olacak. Paolu Hurtado gibi Rogerio Thuram’a da mevcut tabloda talip çıkması zor gözüküyor. Bu durumda yeşil-beyazlılar, tercihini Hurtado’ya göre çok daha düşük maliyetli olan ve sözleşmesi sezon sonu bitecek olan Rogerio Thuram’dan yana kullanacak. Brezilyalının sözleşmesi feshedilecek veya dondurulacak. Temsilcimiz, yüksek maliyeti nedeniyle sözleşmesini feshedemediği ve bugüne kadar katkı sağlayamayan Hurtado’dan faydalanma umudunu “mecburen” son bir kez daha deneyecek.

KANAT OYUNCUSUNDA “YERLİ” AĞIR BASIYOR

Santraforu yabancı oyuncudan yana kullanacak Konyaspor için kanat transferinde yerli oyuncu seçeneği de gündeme gelebilecek. Yeşil-beyazlılar için kanat oyuncusunu yerliden yana kullanılması daha akılcı ve daha güçlü ihtimal olarak gözüküyor. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 4 Ağustos 2020 tarihinde başlatılan 1. Transfer ve Tescil Dönemi 5 Ekim 2020 tarihinde sona erecek.  Spor Servisi

 

 

transfer-2.jpg

 

KRAVETS TRANSFERİNDE İLERLEME KAYDEDİLDİ

Konyaspor’un gündemine aldığı en son Kayserispor forması giyen Artem Kravets konusunda ilerle kaydettiği öğrenildi. Yeşil-beyazlılar Ukraynalı oyuncuyla prensipte anlaştı. Kravets son anda bir aksilik olmadığı takdirde Konya’ya gelerek imzayı atacak.

Kayserispor ile olan sözleşmesini fesh eden Ukraynalı golcünün yeni takımı belli oldu. Sarı Kırmızılı takımda 2,5 sezon forma giyen Artem Kravets, ülkesinin takımı Dinamo Kiev ile anlaşmıştı. Dinamo Kiev ile 2 yıllık sözleşme imzalayan Kravets, 2017-2018 sezonunun devre arasında Kayserispor'a transfer edilmişti. 31 yaşındaki futbolcu, 55 Süper Lig, 8 Türkiye Kupası olmak üzere 63 müsabakada görev yaptı. 3922 dakika sahada kalan Artem Kravets, bu maçlarda 5'i Türkiye Kupası'nda olmak üzere 21 gole imza atmıştı.

 

 

KONYASPOR’UN MEVCUT YABANCI OYUNCULARI

A.HADZIAHMETOVIC      BOSNA HERSEK

PAOLO HURTADO              PERU

DENI MILOSEVIC              BOSNA HERSEK

ERDON DACI                      MAKEDONYA                   

FAROUK MIYA                  UGANDA

GUILHERME SITYA          BREZİLYA

İBRAHİM SEHIC                BOSNA HERSEK

LEVAN SHENGELIA         GÜRCİSTAN

MARIN ANICIC                  BOSNA HERSEK

MARKO JEVTOVIC           SIRBİSTAN

NEJC SKUBIC                     SLOVENYA

ROGERIO THURAM          BREZİLYA

SAMUEL EDUOK               NİJERYA

SOKOL CİKALLESHİ        ARNAVUTLUK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.