Konyaspor'da sistem değişebilir

Konyaspor'da sistem değişebilir
Atiker Konyaspor’da milli ara kısa bir kamp dönemi gibi değerlendirilecek. Son haftalarda bireysel hatalardan yenilen gollerin artması Aykut Kocaman’ı sistem değişikliğine götürebilir

Atiker Konyaspor’da yaşanan düşüş Rizespor maçında zirveye çıkarken, oyun içindeki mücadele direncinin de düşüşü çok net bir şekilde gözlendi. Son galibiyetini ocak ayı içinde Antalya karşısında alan yeşil-beyazlılar, o günden bugüne kadar üç puana hasret. Geçtiğimiz haftalarda takımla ilgili bazı köklü değişiklikler gerektiğini belirten teknik direktör Aykut Kocaman, değişikliğin zamanı olarak ise milli maç arasını işaret etmişti. Kocaman, yavaşlayan oyuna da dikkat çekmişti.

EN AZ MÜCADELE KAZANANLARDAN

Rize maçı istatistikleri mücadele gücünün ne kadar düşük, oyunun ne kadar yavaş olduğunu ortaya koyarken, en çok bu noktaların tedavisi için uğraşılacak. Bu hafta oynanan maçlar arasında Konyaspor en az ikili mücadele kazanan takımlardan biri olurken, karşılaşmadaki 190 ikili mücadelenin sadece 87’sini kazanabildi. Oyunu yüksek mücadele gücüne dayalı Atiker Konyaspor, sahada kayıpları oynayınca kazanmaya uzak bir görüntü verdi.

KİLİT PAS VAR AMA

Rizespor karşısında oldukça yılgın bir oyun ortaya koyan Konyaspor buna rağmen bu hafta Başakşehir ile beraber en çok kilit pas atan takım oldu. Bu kadar kilit pas atmasına rağmen çok fazla tehlike yaratamayan Konyaspor’da oyun ve pas hızının yavaşlığı kilit pasların etkisini de azalttı. Yavaş akan oyun Rizespor’u rahatlatırken, çözüm üretecek isimlerin de performans düşüklüğü çok daha net görüldü.

YENİ BİR DİZİLİŞ

Son kaybedilen maçlarda bireysel hataların özellikle defans bölgesinde artması ve alternatifsizlik, Kocaman’ı arayışlara iterken daha önce denediği bir sistemi uygulamaya koyabilir. Daha önce açıklamalarında köklü değişikliklere de gidebileceklerini belirten Kocaman, üçlü savunmaya dönebilir. Daha önce Erzurumspor ve Antalya maçlarında da Diagne’yi oyuna alarak savunmayı üçleyen Kocaman, 3-4-3 benzeri bir dizilişe geçmişti. Defansif anlamda 5’li hücum anlamında 3’lü kurguyla defansta bireysel hataları daha çözülebilir hale getirmeyi planlayan Kocaman, Diagne’nin arada düzelmesi halinde yeni bir sistemle takımı sahaya sürebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.