Konyaspor'un yeni sezon kadrosu büyük ölçüde şekillendi

Konyaspor'un yeni sezon kadrosu büyük ölçüde şekillendi
Forvet ve stoperle transferi tamamlayacak Konyaspor'da mevcut oyunculara göre yeni sezon kadrosu büyük ölçüde şekillendi

2022-2023 Futbol Sezonu’nda lig, kupa ve Avrupa olmak üzere 3 kulvarda mücadele edecek Konyaspor’da mevcut oyunculara göre; kadro büyük ölçüde şekillenirken 2 bölge dışında eksik mevki kalmadı.

GİDENLER

Konyaspor’da geçtiğimiz sezonki kadrodan Eray Birniçan, Erten Ersu, Marin Anicic, Alberk Koç, Abdülkerim Bardakçı, Musa Çağıran, Nejc Skubic, Ahmet Hassan yeni sezonda kadroda olmayacak isimler.

GELENLER

Konyaspor’da; Bruno Paz, Domagoj Pavicic, Robert Muric, Erhan Erentürk, Ahmet Oğuz, Cebrail Karayel, Yasir Subaşı, Kahraman Demirtaş ise ilk kez yeşil-beyazlı formayı giyecek isimler olacak.

“FORVET” VE “STOPER”LE TRANSFERİ NOKTALAYACAK

Konyaspor, bir forvet ve bir sol stoperle transferi noktalayacak. Yerli seçeneği fazla olmayan yeşil-beyazlılar stoper mevkiine yabancı oyuncu alacak. Forvette ise yabancı ya da yerli oyuncu transferi olabilecek. 8+3’de zorlanacağı gözüken yeşil-beyazlılarda daha önce yabancı forvette olan ibre büyük ölçüde yerli forvete kaymış durumda. Konyaspor’da en büyük forvet adayı Muhammet Demir.

STOPERİN BİRİ YABANCI OLACAK

3 yerli stoperi olan Konyaspor’da stoper mevkine alınacak yabancı isme büyük önem veriliyor. Yeşil-beyazlılarda direk oynayabilecek bir oyuncu transfer edecek. Sağ stoperde Adil-Uğur ikilisi, sol stoperde Kahraman Demirtaş artı yabancı stoper olacak.

MPOKU’NUN DURUMU BELİRSİZLİĞİNİ KORUYOR

Erzurum kampında yer almayan MPoku’yla ilgili nihai tasarrufun ne olacağı merakla bekleniyor. Yeşil-beyazlıların halihazırda kadrosunda MPoku hariç, 12 yabancı bulunuyor. Yerli forvet transferi durumunda Kongolu oyuncunun takımda kalmasında yabancı kuralı açısından bir sakınca olmayacak. Ancak İlhan Palut orta sahada çok fazla yığılma olduğuna dikkat çekerek “Bir şekilde bunu çözmeliyiz” demişti.

KALEDE TEK ADAM: SEHİC

Konyaspor’da forması en garanti olan isim kaleci İbrahim Sehic. Boşnak kalecinin yedeği olarak Erhan Erentürk’ü kadroya katan yeşil- beyazlılar kupa maçları başta olmak üzere Sehic’in olmadığı maçlarda Erhan’a kaleyi teslim edecek. Konyaspor’da 3. kaleci olarak genç kaleciler Mehmet Erdoğan ve Deniz Ertaş’ı kullanacak.

ORTA SAHA YABANCILARIN

Yeşil-beyazlılarda orta sahanın kontrolü yabancı oyuncularda olacak. Sol kanatta Zymer Bytiqi’nin tek gibi gözüktüğü yeşil-beyazlılarda her iki kanatta da oynayabilen Michalak bu kanadın en büyük alternatifi olacak. İhtiyaç halinde geçtiğimiz sezon bazı maçlarda olduğu gibi Endri Çekiçi de kanatlara yönlendirilebilecek. Yeni transfer sol bek Yasir Subaşı da yine ihtiyaç halinde kanatta oynayabilen bir oyuncu.

SAĞ BEK YERLİLERİN
Konyaspor’da sağ bek, Ahmet Oğuz ve Cebrail Karayel, Barış Yardımcı’dan oluşan yerlilerin olacak. Yerli rotasyonunda ihtiyaç duyulması halinde Oğuz-Cebrail ikilisinden birisi ön bölgeye kaydırılabilecek.

SOL BEKTE BİR YERLİ, BİR YABANCI

Konyaspor’da sol bek ise Guilherme-Yasir Subaşı ikilisinde olacak. Guilherme geçen sezonki performansını gösterdiği takdirde, Sehic’ten sonra yeri en sağlam ikinci oyuncu gibi gözüküyor.

ÖN LİBERODA 2 YERLİ, 2 YABANCI

Konyaspor’da ön libero; Amir Hadziahmetovic, Bruno Paz, Soner Dikmen ve Oğulcan Ülgün olmak üzere 2 yerli, 2 de yabancıdan oluşacak.

2 BÖLGE NET YERLİ

Şu anda bir “stoper” ve “sağ bek”in net yerlilerden oluşacağı yeşil-beyazlılarda üçüncü yerli bölgesi ön libero ve yerli transferi olması halinde forvet bölgesindeki rotasyonla sağlanacak.

8+3 TEKNİK EKİBİ ZORLAYACAK

Abdülkerim Bardakçı’nın gitmesi, yerine de yabancı oyuncu alınacağı düşünüldüğünde 8+3’te zorlanacak gibi gözüken yeşil-beyazlılarda yeni transfer Kahraman Demirtaş’ın performansı da bu noktada belirleyici olacak

Amir Hadziahmetovic’in doğrudan oynayacağı düşünüldüğünde, 3. yerli oyuncu ya ön liberoda Amir’in yanındaki isim, ya da Cikalleshi rotasyonunda forvet bölgesi olacak. Bu noktada yerli forvet transferi 8+3’te işleri biraz daha kolaylaştıracak. Yasir Subaşı ve Ahmet Oğuz’un kanada kaydırılması da duruma göre alternatif seçenek olacak.

İHTİYAÇ HALİNDE DERİNLİK GENÇLERLE OLUŞTURULACAK

Bir çok teknik adamın aksine aşırı kalabalık kadroyu sevmediğini ifade eden İlhan Palut, ihtiyaç duyulması hallinde derinliği; Ahmet Karademir, Yaşar Kavas, Adem Eren Kabak, Çağdaş Şendur, Mehmet Ali Büyüksayar gibi genç isimlerle sağlayacak.

konyaspor-kadro-003.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum