Konyaspor'da Yhoan'dan haklı isyan
Konyaspor’un başarılı sağ beki Yhoan Andzouana, Kongo Milli Takımı’ndan davet almadı. 28 yaşındaki oyuncu Yhoan, milli takıma çağrılmaması ile ilgili sosyal medya hesabından sert mesajlar kullandı. Yhoan, Kongo Futbol Federasyonu'nu ağır şekilde eleştiri yağmuruna tuttu. Milli takıma seçilmediğine dair kendisine futbol severlerin mesaj gönderdiğini kaydeden Yhoan, “Bunu burada tekrar edeceğim. Ben ülkemin hararetli milliyetçisiyim ve renklerimizin savunucusuyum. Bunu kimse sorgulayamaz. Ama mevcut Kongo Futbol Federasyonu olduğu sürece inşa etmeye başladığımız takımı tekrar göremezsiniz. Halk sporunu rehin tutan bir avuç insan. Yeni bir Kongo Futbol Federasyonu olduğunda geri döneceğiz. Tüm mesajlarınız için teşekkür ederim, sizi seviyorum çocuklar. Herkesin kişisel çıkarlarından önce Kongo” dedi.
HİÇBİR ŞEY KONGO'DAN BÜYÜK DEĞİL
Milli takımda olması gerektiğine işaret eden Yhoan Andzouana, “Çok uzun zamandır verdiğimiz bir kavga çünkü evet kurban edilmiş nesiliz. Bu dövüş arkadan gelen küçük kardeşlere Kongo'yu futbol haritasına koyuyorsa buna değer çünkü hiçbir şey Kongo'dan daha büyük değildir. Bu kadar erken uluslararası olmak benim en büyük gururum ve aynı zamanda en büyük mücadelem” diyerek isyanını dile getirdi.
Deneyimli sağ bek, bu sezon Konyaspor'da 7 maçın tamamında forma giydi. Kongolu sağ bek, 7 maçta, 1 gol atıp 2 asist üretti.

Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.