Konyaspor'u isyan ettiren hatalar

Konyaspor'u isyan ettiren hatalar
Atiker Konyaspor bu sezon hakem kararlarından canı en çok yananlardan. Yeşil-beyazlılar hakem hatalarının yanında VAR odası kararlarıyla da mağdur duruma düşerken, birçok maçta puan kaybetti.

Beşiktaş maçının son dakikalarında Amir’e Necip’in yaptığı hareketi Ali Palabıyık es geçerken, VAR odasının da herhangi bir tepki vermemesi göz göre göre penaltı es geçildi. Maç sonrası Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, son haftalarda aleyhlerine hakem hatalarının arttığına dikkat çekerken, özellikle VAR odasının pozisyonları görmezden geldiğine vurgu yaptı. Kocaman maçlardaki genel hataların olabileceğini ama VAR ile ilgili pozisyonlarda hata değil, görmemezlik yaşandığını söyledi.

TRABZON’DA OLMAYAN PENALTI

Kocaman özellikle kendi dönemine dikkat çekerken, en belirgin hatalardan biri Trabzonspor maçında yaşandı. Karşılaşmanın 76. dakikasında skor tabelası 0-0’ı gösterirken, Abdülkadir Ömür ile Ferhat Öztorun arasındaki müdahaleye Mete Kalkavan, penaltı kararı verdi. Kalkavan, Abdülkadir Ömür’ün ikili mücadelede kendini yere bırakmasını VAR’da izlemesine rağmen penaltı olarak değerlendirirken, olası mağlubiyetin zemini penaltı ile hazırlandı.

GÖZ GÖRE GÖRE

Konyaspor’a karşı yapılan en bariz hatalardan biri Akhisar maçında yaşandı. Maç içinde Ömer Ali’nin şutu ceza alanı içinde Caner Osmanpaşa’nın eline çarparken, hakem Alper Ulusoy, VAR’a rağmen pozisyonu penaltı olarak değerlendirmedi. Maçın uzatma dakikalarında yine Akhisarspor’lu oyuncunun elle oynamasına çok yakın olmasına rağmen Ulusoy devam kararı verirken, VAR hakemleri de pozisyonu es geçmeyi tercih etti. Karşılaşma 0-0 tamamlandı.

2. PENALTIYI ÇALAMADI

21. haftada Atiker Konyaspor, Malatyaspor’u konuk ederken, son dakikalar yine Konyaspor için doğranılma dakikaları oldu. Maçta geriye düşüp beraberliği yakalayan temsilcimiz, son dakikalarda baskısını artırırken, kornerden gelen top Donald’ın eline çarparken, hakem Halil Umut Meler, VAR’a rağmen penaltı noktasını göstermedi.

KIRMIZIYA SARI, SARIYA KIRMIZI

Konyaspor’un olası haksız puan kayıplarından biri de Fenerbahçe maçında yaşandı. Maçın hemen başında Skrtel’in Zuta’ya yaptığı hareketi görüp sarı kartla cezalandıran Fırat Aydınus’a VAR’dan uyarı gelmezken, VAR oyun içinde yaşanabilecek bir pozisyonda Aydınus’a tekrar pozisyonu izletti. Jahovic’in denge kaybı nedeniyle Sadık’ın baldırına basmasını VAR yeniden değerlendir derken, Aydınus da kırmızı kartıyla Konyaspor’u 33. dakikada 10 kişi bıraktı.

DÜŞMEZSEN PENALTI YOK

Konyaspor son olarak Beşiktaş maçında doğrandı. Yeşil-beyazlı temsilcimiz, maçın son dakikalarına beraberlikle girerken, ciddi pozisyonlar da yakaladı. Beşiktaş’ın bastırdığı anlarda hızlı çıkışlarla gol arayan temsilcimizde Amir, driplingle Beşiktaş ceza alanı içine girdi. Necip’in müdahalesine rağmen iyi niyetiyle ayakta kalmaya çalışan Amir’in pozisyonuna Ali Palabıyık devam derken, VAR hakemlerinden de uyarı gelmedi. Yeşil-beyazlılar, galip gelebileceği bir karşılaşmada, son dakikalarda yediği golle mağlup oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum