Konyaspor’un Boşnak aşkı

Konyaspor’un Boşnak aşkı
Amar Rahmanovic ile birlikte Konyaspor’da halihazırdaki Bosna Hersekli oyuncu sayısı 5’e yükseldi

Konyaspor, FK Sarajevo takımından Amar Rahmanovic ile 1,5 + 1 yıllık sözleşme imzaladı. Amar Rahmanovic ile birlikte Konyaspor’da halihazırdaki Bosna Hersekli oyuncu sayısı 5’e yükseldi.  Rahmanovic, İbrahim Sehic, Amir Hadziahmetovic, Marin Anicic ve Deni Milosevic’le birlikte yeşil-beyazlılardaki 5. Boşnak oyuncu oldu. Yabancı bir kanat transferiyle ara transfere nokta koymayı düşünen Konyaspor’da transfer gerçekleşirse kontenjan açmak için, sezonu kapatan Anicic’in sözleşmesini dondurulması planlanıyor.

57 ÜLKEDEN 146 YABANCI

Konyaspor’da bugüne kadar 57 ülkeden 146 yabancı futbolcu forma giydi. Almanya’dan Fransa’ya, İran’dan Irak’a, Angola’dan Uganda’ya, İskoçya’dan İspanya’ya, Peru’dan Kolombiya’ya kadar farklı kıta ve ülkelerden oyuncu yeşil-beyazlıların formasını terletti.

BOSNA HERSEK İLK SIRADA

Yabancıların ülkelere göre dağılımına bakıldığında 12 oyuncuyla Bosna Hersek ilk sırada yer alıyor. Konyaspor’da mevcut 5 oyuncudan önce forma giyen Boşnak oyuncular şöyle: Riad Bajic, Muamer Salibasic, Elvir Baljic, Almir Memic, Enver Lugusic, Esad Hosic, Suat Karalic.

Boşnak oyuncular Konyaspor’da  attıkları 61 golle de yabancılar arasında ilk sırada yer alıyor.

2. SIRADA BREZİLYALILAR VAR

Konyaspor’da yabancı oyuncuların ülkelere göre sıralamasında Bosna Hersek’ten sonra ikinci sırada 10 oyuncuyla Brezilya yer alıyor. Brezilya’yı ise; 5’er oyuncuyla; Sırbistan, Kosova, Mısır, Kamerun, 4’er oyuncuyla Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Fildişi Sahili, Gine, Portekiz ve Bulgaristan takip ediyor.

KONYASPOR’DAKİ YABANCILARIN ÜLKE SIRALAMASI ( EN ÇOK)

BOSNA-HERSEK    12

BREZİLYA               10

KAMERUN               5

KOSOVA                  5

MISIR                       5

SIRBİSTAN              5

AVUSTURYA            4

BULGARİSTAN        4

ÇEK CUM.                4

GİNE                        4

FİLDİŞİ SAHİLİ        4

SLOVAKYA               4

PORTEKİZ               4

BELÇİKA                  3

DANİMARKA            3

HIRVATİSTAN          3

HOLLANDA             3

K. MAKEDONYA     3

NİJERYA                  3

ROMANYA              3  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.