Konyaspor’un deplasman karnesi

Konyaspor’un deplasman karnesi
Atiker Konyaspor, sezon içinde inişli çıkışlı bir grafik çizerken kabul edilebilir bir deplasman performansı çizdi. Yeşil-beyazlıların galibiyet sayısı istenilen düzeyde olmasa da deplasmanda en az yenilen takımlardan biri oldu...

Süper Lig’in son haftasına girilirken, Atiker Konyaspor deplasman maçlarını tamamladı. Yeşil-beyazlılar, bu sezon inişli çıkışlı bir grafik çizerken, ligin Bursaspor ile en çok berabere kalan takımı oldu. Temsilcimiz, sezonu birkaç farklı periyotta tamamlarken, zaman zaman iyi zaman zaman da kötü oyunuyla dikkat çekti. Yeşil-beyazlılar, deplasman karnesi ise geçen seneye oranla oldukça iyi.

KOLAY YENİLMEYEN BİR TAKIM

Atiker Konyaspor, hoca ve sistem değişikliğinin de etkilerini bu sezon yoğun bir şekilde yaşarken bocaladığı dönemlerle beraber deplasmanda kolay yenilmeyen bir görüntü verdi. Konyaspor, zaman zaman oyun yönünden eleştirilse de 3 deplasman mağlubiyeti alan Başakşehir’in ardından Galatasaray ve Trabzonspor ile 4 mağlubiyet aldı. Bu anlamda ligin en iyilerinden biri durumunda olan yeşil-beyazlılar galibiyette ise orta sıralarda.

EN ÇOK BERABERLİK

Atiker Konyaspor bu sezon deplasmanlarda oynadığı karşılaşmalarda 9 kez berabere kalırken, bu rakamla ligin en çok deplasman beraberliği alan takımı oldu. Temsilcimiz, 4 de deplasman galibiyeti alırken, attığı ve yediği gol de hemen hemen eşit. Deplasmanlarda 20 gol atan Konyaspor, kalesinde 21 gol gördü. Temsilcimiz, deplasman karnesiyle ligin 6. basamağında yer aldı.

GEÇEN SEZON İLE ÇOK FARKLI

Atiker Konyaspor’dan daha iyi bir sezon geçirmesi beklenmesine rağmen geçen sezon ile karşılaştırıldığında çok farklı bir deplasman performansı ortaya çıkıyor. Yeşil-beyazılar, geçen sezon ligi 15. sırada tamamlarken, düşme korkusunu da son haftalarda üzerinden atmıştı. Yeşil-beyazlılar, geçen sezon deplasmandan 9 puan çıkarırken, ligin en kötü deplasman performanslarından birine imza atmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.