Konyaspor’un hakkını yedirmeyiz

Konyaspor’un hakkını yedirmeyiz
Atiker Konyaspor hafta içinde hakemler ve futbol yöneticileri hakkında yapılan açıklamaların Konyaspor aleyhine bir durum geliştirmemesi gerektiğini belirtti. Yeşil-beyazlı yönetim, Fenerbahçe maçının saha içinde oynanıp bitmesi gerekliliğine dikkat çekti

Atiker Konyaspor yönetimi Fenerbahçe maçı öncesi yaptığı açıklamada hakemler üzerinde algı oluşturulmaya çalışıldığını belirterek, Trabzon maçında olduğu gibi bir kez daha mağdur edilmemeleri gerektiğini vurguladılar. Kulübün sitesinden yapılan açıklamada, Konyaspor camiasının algı oyunlarına yem edilemeyeceği belirtilirken, “Son haftalarda herkesin malumu bütün takımlar hakem hatalarıyla ilgili yoğun bir şekilde şikâyetlerini dile getiriyorlar. Biz de özellikle ligin ilk yarısında Galatasaray maçı ile başlayan süreçte skoru direkt etkileyen hakem kararlarıyla karşılaştık. Özellikle Trabzonspor, Akhisarspor, Malatyaspor maçlarında bu kararlar nedeniyle önemli puan kayıpları yaşadık. Trabzonspor ile oynadığımız maç öncesinde hatırlanacağı üzere bordo-mavili kulübün resmi hesaplarından karşılaşmayı yönetecek olan hakemler alenen hedef alınmış ve büyük bir algı operasyonuyla müsabaka oynanmadan sonucuna yönelik hamleler yapılmıştı. Bugün benzer bir durumla karşı karşıyayız ve bir kez daha bu dejavuyu yaşamak istemiyoruz. Biz bu filmi daha önce gördük, sonunun nasıl olacağını tahmin edebiliyoruz ve şimdiden konuyla ilgili bütün mecraları azami derecede dikkatli olmaya davet ediyoruz” denildi.

ADALET KAVRAMI SÖZDE KALMASIN

Fenerbahçe’nin hafta başından bu yana tepkileriyle gündemin değiştiği belirtilen açıklamada, maç oynanmadan aba altından sopa göndermenin doğru olmadığı dile getirildi. Fenerbahçe ile Konyaspor’un herhangi bir problemi olmadığı ancak maç öncesi yapılan algı oyunlarına sessiz kalınamayacağı belirtilen açıklama, şöyle denildi: “Cumartesi akşamı Fenerbahçe ile puan mücadelesine çıkacağız. Hafta başından bu yana sarı lacivertli yönetimin şikâyetlerini ve yoğun itirazlarını gazetelerden televizyonlardan internet sitelerinden takip ediyoruz. Bizim ne Fenerbahçe Kulübü ile ne taraftarıyla, ne müsabakanın hakemiyle ne de bu sistemin diğer unsurlarıyla herhangi bir problemimiz yok. Sadece bu gelişmeler neticesinde adalet kavramının sözde kalmasını istemiyoruz. Her şey sahada yaşanıp bitsin, saha dışı etkenlerden kimse medet ummasın. Hiç kimse maç oynanmadan aba altından sopa göstermesin. Gücü olan, iyi hazırlanan, hak eden kazansın. Müsabaka sonunda da herkes evine vicdanı rahat bir şekilde gidebilsin.”

BU MAÇA HESAP KESİLMESİN

Konyaspor’un bir haftalardaki süreçte en çok hakkı yenen takımlardan biri olduğu belirtilen açıklamada, Fenerbahçe’nin serzenişlerinde haklılık payı olabileceği ancak hesabın Konyaspor maçında kesilmesi hareketi içine girilmemesi gerektiği belirtildi. Maçta fahiş hataların yapılmadan, saha içinde oynanan bir maç oynanması istenilen açıklamada, şunlar belirtildi: “Biz de zaman zaman bu şikâyetleri gündeme taşıyoruz. Galatasaray maçından bu yana en az 6-7 puanlık kayıplar yaşadık. Fenerbahçe kulübünün de serzenişlerin de haklı olduğu noktalar muhakkak vardır. Ancak biz sadece bu serzenişlerin hesabının bir başka maçta kesilmesi düşüncesine itiraz ediyoruz. Çıkalım centilmence futbolumuzu oynayalım, mücadelemizi ortaya koyalım, temiz bir maç olsun ve herkes kendi yoluna devam etsin, hiç kimse, hiçbir kurum baskı altına alınmaya çalışılmasın. Kulüpler Birliği açıklamasında da yer aldığı gibi fahiş hakem hataları yapılmasın. Yapıldığı takdirde ilgili kurumlar reflekslerini hak hukuk adalet sınırları içinde harekete geçirsin. Cumartesi akşamı sadece futbolun ve ortaya konan mücadelenin konuşulacağı bir müsabaka oynanmasını gönülden temenni ediyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.