Konyaspor’un kamp raporu

Konyaspor’un kamp raporu
Rıza Çalımbay, Konyaspor’un mevcut kadrosundaki ilk 11’ini arıyor. Çalımbay, Hollanda kampındaki 4 hazırlık maçında elindeki oyuncuların büyük bir kısmını görme fırsatı yakaladı

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, mevcut kadrodaki ilk 11’ini arıyor. Göreve gelmesiyle Konyaspor’a yeni bir oyun sistemi kazandıran Çalımbay, kendi oyun yapısına en uygun oyuncu grubunu belirleyerek ideal ilk 11’ini belirlemeye çalışıyor. Oyuncularının neler yapabileceğini görmek için hazırlık maçlarında sıkça görev veren Çalımbay, bu isimlerin performansını yükseltmek için de mücadelesini sürdürdü.

KALEDE EN ÇOK ERTUĞRUL GÖRÜLDÜ

Geçtiğimiz sezon çizdiği başarılı performans grafiğiyle Türkiye A milli takım kadrosuna çağrılan Serkan Kırıntılı, 4 hazırlık maçının 1’inde görev aldı. Serkan’ın kalitesini ve performansını bilen Çalımbay, kalede ağırlıklı olarak yeni transfer Ertuğrul Taşkıran’a görev verdi. Çalımbay, Boluspor’dan transfer edilen Ertuğrul’u 3 maçta ilk 11’e sürdü. Öte yandan Anadolu Selçukspor’dan 3. kaleci olarak alınan Mücahit Atalay ise 1 maçta sonradan oyuna girdi.

SAĞ BEK SKUBİC’TEN SORULUR

Teknik direktör Rıza Çalımbay, sağ bekin değişmez ismi olan Nejc Skubic’ten, hazırlık maçlarında da vazgeçmedi. Çalımbay, Sloven bek oyuncusunu 3 hazırlık maçında ilk 11’de sahaya sürdü. Sol bek olarak transfer edilen Yevhen de 1 maçta sağ bekte sonradan oyuna girdi. Öte yandan Anadolu Selçukspor’dan gelen Savaş Polat ise 1 maçta görev aldı. Çalımbay, Savaş Polat’ın kiralanması için de yönetime rapor verdi.

SAVUNMA GÖBEĞİ, ŞİMDİLİK ALİ - UĞUR ÜZERİNE

Konyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, savunmanın göbeğini oluşturan stoperler üzerinde oldukça sıkı duruyor. Çalımbay, diğer bölgedeki oyuncuların yerlerini sürekli değiştirse de, stoperde Ali Turan ve Uğur Demirok isimlerinden 1’ini sürekli oyunda tuttu. Çalımbay, hazırlık maçlarında Ali - Sertan, Ali - Uğur, Selim - Moke isimlerini denerken, son olarak mevcut kadroya göre Ali - Uğur ikilisinde karar kıldı. Yeni bir transfer yapılmaması durumunda, bu ikiliyi büyük bir ihtimalle ideal 11’de yer alacak.

YEVHEN GÖZ DOLDURDU

Konyaspor’un Zorya’dan transfer ettiği Yevhen Opanasenko, sol bekteki ideal isim gibi göründü. 27 yaşındaki oyuncu, kampta oynanan 4 hazırlık maçının 2’sine ilk 11’de, kalan 2’sine de yedekte başladı. Tüm maçlarda forma giyme fırsatı yakalayan Yehven, Rıza Çalımbay’ın da gözüne girmeyi başardı. Gelecek sezonda, Yevhen ismi ilk 11’de sıkça anılacağa benziyor. Ferhat Öztorun, bu süreçte 2 maça ilk 11’de başlarken, Anadolu Selçukspor’dan gelen Ali Yaşar ise 2 maça yedek başladı.

ORTA ALAN, 4 İSİMDE GİDİP GELİYOR

Konyaspor’dan orta sahaya takviye isteyen Rıza Çalımbay, mevcut kadrodaki isimleri bu bölgede sıkça denedi. Çalımbay, Marko Jevtovic’i 2 maçta ilk 11, 2 maçta yedek başlatırken, Volkan Fındıklı’yı 2 maç ilk 11, 2 maçta ise yedek soyundurdu. Öte yandan Vedat Bora yine 2 maç ilk 11, 2 maç yedek başlarken, Jens Jonsson da 2 maça ilk 11, 2 maça da yedek soyundu. Diğer oyunculardan Deni Milosevic 2 maç ilk 11, 1 maç yedek, gurbetçi oyunculardan Musa Araz ise 1 maçta ilk 11’de yer aldı. Bu alanın oyuncularından Wilfred Moke ise 1 kez stoperde ilk 11’de görev aldı.

KANATLAR VE FORVET ARKASI

Konyaspor’un sakatlıktan dönen forvet arkası Abdou Razack Traore, tüm hazırlık maçlarda süre aldı. Traore, 2 maça ilk 11’de, 2 maçta ise yedek soyundu. Öte yandan kanat oyuncuları Ömer Ali Şahiner ve Morkye Fofana ise 2 maça ilk 11’de başladı.

FORVETTE YATABARE GERÇEĞİ

Yeşil-beyazlıların teknik adamı Rıza Çalımbay, forvette en çok Mustapha Yatabare’ye görev verdi. Çalımbay, Malili futbolcuyu 3 maçta ilk 11, 1 maçta da yedek soyundurdu. Adis Jahovic 2 maç ilk 11, 1 maç yedek başlarken, Mücahit Can Akçay ise 1 maça ilk 11’de, 2 maça da yedek olarak başladı. Kamerunlu yıldız Samuel Eto’o ise 1 maç ilk 11’de yer alarak bu bölgenin en az forma giyen oyuncusu oldu.

Hasan Yıldırım

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum