Konyaspor’un karşısında değil, Arkasında durun!

Konyaspor’un karşısında değil,  Arkasında durun!
Torku Konyaspor’un geçtiğimiz sene adından çokça söz ettiren taraftar grubu Nalçacılılar’ın lideri İbrahim Apalı ile bir söyleşi gerçekleştirdik.

Torku Konyaspor’un geçtiğimiz sene adından çokça söz ettiren taraftar grubu Nalçacılılar’ın lideri İbrahim Apalı ile bir söyleşi gerçekleştirdik. Milli maçlardan lige kadar birçok konunun konuşulduğu söyleşimizde Apalı, taraftara Konyaspor’un arkasında olması gerektiğini söyledi.

 

Röportaj; Mücahit Yaprakcı

Yeni sezona Nalçacılılar nasıl hazırlanıyor?

Yeni sezona her sene olduğu gibi hazırlanıyoruz. 2 senedir var olan bir Passolig sistemi var. Önce Passoliglerimizi çıkarttık. Olanları güncelledik olmayanlara da çıkarttık. Üyelerimize Passolig çıkarttırdık. Yönetimle yaptığımız istişare sonucu kombine bilet fiyatına 40 lira dedik. Kombine alımına başladık. Kuzey tribünü alt ve üst 3 bin 800 alt toplam 6 bin 500 kadar koltuğun telif hakkını istedik. Onlar da sağ olsun yardımcı oldular. Alt tarafta Üniversite tayfaya ayrılan yer haricinde şu an tamamen doldu. Üst taraftan da bin 500 civarında yükleme yaptık. Elimizde de 500 filan kaldı. Yaklaşık 5 bin 500 kadar kombine sattık.

Passolig’de bazı sıkıntılar olabiliyor. Siz şu ana kadar hiç sorunla karşılaştınız mı?

Passolig zaten başlı başına sıkıntı. Geçen sene de bir sürü sorunlar yaşamıştık. Bu sene mesela, yüklemelerde mesajlar gitmedi. Kartların güncellemesi yapılıyor. İnternetten doğru ve sağlıklı bilgiye ulaşamıyoruz. Müşteri hizmetlerini arayıp düşürebilmek zaten imkânsız. 1 saat araman gerekiyor. Yani Passolig lakayt bir sistem kısaca. Biz 1 senede oturur diye beklerken yine oturmadı. Bu da seyirciye eziyet olmaktan başka bir şey olmadı. Teknik olarak bir şey yapmalarını ya da sistemi komple değiştirmeleri gerektiğini düşünüyorum.

“UYUYAN DEV UYANDI”

Konyaspor geçen sene en çok seyircisi olan Anadolu takımıydı. Dünya’da en çok taraftarını arttıran 10. takım oldu. Bunun sebebi sadece yeni stadyum muydu, yoksa iyi futbol, hırslı futbolcular da bu dolulukta etkili miydi?

Futbolun iyi olması diye bir şeyi tam olarak söyleyemeyiz. Ama taraftar baskısı ile kazanılan birçok maç olduğunu da kimse inkar edemez. Bunda en büyük faktörün kesinlikle Torku Arena Stadyumu olduğunu söyleyebilirim. Ama tabi bunun bir de alt yapısı var. Konyaspor taraftarının bir geçmişi var. Konya şehri 1983 yılında sadece Türkiye’de değil, dünyada ses getirmiş bir taraftara sahipti. Taraftar yeni stat ile birlikte coşkuya büründü. İnşallah geçen seneki tribünlerde yakaladığımız havayı, birinciliği devam ettireceğiz. Bu yönde de çalışmalarımız olumlu olarak devam ediyor.

Yani futboldan çok taraftarın Konyaspor sevgisi ön planda bu tribün başarısında diyebiliriz.

Evet, yeni stat ile tetiklenmesi, uyuyan devin uyanması diyelim.

“FORMA DEĞİL ARMA AŞIĞIYIZ”

Formalar hakkında sosyal medyada bir tartışma oluştu. Bir kesimin formaları beğenmediği ve Selçuk Aksoy’un da bu kişilere bir muhabir aracılığı ile cevap verdiği olay çok konuşuldu. Siz bu konuda ne söylersiniz?

Biz geçtiğimiz günlerde bir “Forma değil arma aşığıyız” diyerek bir açıklama yayınladık. Formaların güzelliği göreceli bir şeydir zaten. Başta o kırmızı değil, koyu turuncuymuş (gülüyor). Zevk meselesidir bu. Forma olayının çok abartıldığını düşünüyorum. Daha önemli konular var odaklanılması gereken. Bazı gazeteciler böyle şeylerden prim yapmayı çok seviyor. Ama dediğim gibi daha önemli konular var. Formadan çıkıp biraz daha yapıcı şeyleri eleştirmek gerektiğini düşünüyorum.

Sezonun başlamasına 2 hafta kaldı. Transferler sizce yeterli mi?

O konuda yine bir şey diyemem. Biz yıllardır Nalçacılılar Grubu olarak transfer komitesine, yönetime hep bu konularda saygı göstermişizdir. Naçizane fikrim Türkiye’de Aykut Kocaman’dan daha iyi oyuncu tespit edebilecek bir hocada yoktur. Aykut Hoca gerekli müdahaleleri yapacaktır. Kariyerinden, kişiliğinden hiçbir şüphemiz yok. Aykut Hoca’ya güveniyoruz.

MİLLİ MAÇTA HER YER KIRMIZI-BEYAZ

 1 ay sonra şehrimizde milli takımı ağırlayacağız. Kırmızı-beyaz giyinme olayı olacak mı? Bu konuda grup üyelerine bir uyarıda bulunuldu mu?

İstanbul’daki problem tam olarak buydu. Sarı-kırmızı, sarı-lacivert, siyah-beyaz bir sürü forma oluyordu tribünde ve milli ruh tam yansıtılamıyordu. Tamam, Konyaspor bizim sevdamız ama milli takım Konyaspor sevgimizin bile üzerinde olan milli sevdamızdır. Kesinlikle milli maçlarda birinci sırada kırmızı-beyaz olacak, milli ruh olacak. Biz tüm taraftarlarımıza kırmızı-beyaz giyinmelerini söyledik, söyleyeceğiz. Bu konuda kampanyamız var.

Peki, milli maçlar için bir koreografi düşüncesi var mı? Tribünde şovunuz olacak mı?

Milli maçlar için bir koreografi düşüncemiz var tabi ki. TFF’den haber bekliyoruz. Eğer onay gelirse bir koreografi çalışması yapacağız. Tüm stada bayrak dağıtılacak ve kale arkasında 3 boyutlu bir koreografimiz olacak.

Konya’da bir futbol şöleni yaşanacak. Bu şölenin başlamasına 2 hafta kaldı. Bu konuda ne söylersiniz?

Zaten o arada Konya şehri futbola doyacak. 30 Ağustos’ta Galatasaray geliyor. O hafta içi Letonya ve hafta sonu Hollanda geliyor. İlk hafta Akhisar maçı var. Biz her maçta olduğu gibi Akhisar maçında da olabildiğince stadyumu doldurmak istiyoruz. İkinci hafta Kayserispor deplasmanına gideceğiz. Kayserispor’un cezası var ve sadece deplasman seyircisi alınacak. Oraya da baskıyı arttırmak için çok kalabalık gideceğiz. Milli maçlardan sonra Osmanlıspor maçı var. O maç içinde Ankara’ya gideceğiz. En az 50 en çok 100 otobüs ile Kayseri’ye gitmeyi planlıyoruz. Konya seyircisi takımını hiçbir zaman yalnız bırakmayacak.

Konyaspor şanslı bir fikstür çekti diyebilir miyiz?

Evet, diyebiliriz aslında. En önemlisi Galatasaray ile üçüncü hafta karşılaşacak olmak. Galatasaray ligin en büyük takımlarından. Büyük takımlar ile ligin başında maç yapmak, onları hazırlıksız yakalamak bir avantaj. Biz de inşallah bunu kullanacağız.

Son olarak, Konyaspor taraftarına bir mesajınız var mı?

Konyaspor taraftarına söylemek istediğim, sosyal medyadaki algı operasyonlarına dahil olmamaları gerektiği. Bazı muhalifler, bazı maydanozların peşine düşüp kulübü yıpratmasınlar. Konyaspor’un karşısında değil, her zaman arkasında olsunlar. Daha sezon başlamadı. Kıla tüye takılmayalım. İnşallah her şey Konyaspor için, Konya şehri için hayırlı olur.

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.