Konyaspor’un milli gururu

Konyaspor’un milli gururu
Konyaspor, milli takıma oyuncu vermeye devam ediyor.  Genç milli düzeyinde önemli yetenekleri bünyesinde barındıran temsilcimiz 2019-2020 sezonuna da iyi başladı

A Milli takıma sıklıkla ev sahipliği yapan Konyaspor, A takım düzeyinde milli oyuncu çıkarmakta zorlansa da genç takımlara milli yıldızlar yetiştirmeye devam ediyor. Genç milli takımların hemen her kademesinde oyuncusu bulunan Konyaspor, son iki yılda A Milli takıma Serkan Kırıntılı ve Ömer Ali Şahiner olmak üzere iki oyuncusunu gönderirken, genç milli takımlar düzeyinde ise rekor kırıldı. Tüm yaş gruplarında milli oyuncu çıkararak altyapıdaki etkisini gösteren Konyaspor, bu sezona da iyi bir başlangıç yaptı.

Temsilcimizde 16 yaşındaki genç forvet oyuncusu Abdülsamet Kaya, Ukrayna'da düzenlenen Viktor Bannikov Turnuvası’nda şampiyon olan U17 Milli takımında forma giyerken, Rusya'da düzenlenen Uluslararası Starway Turnuvası'nda şampiyon olan U16 Milli takımında forma giyen Ahmet Karademir ise yeniden davet aldı. U16 Milli Takımımızın 17-19 Eylül 2019 tarihlerinde Polonya'da oynayacağı hazırlık müsabakalarının aday kadrosu açıklanırken Ahmet Karademir de davet alan isimler arasında yer aldı.

ALİ KARAKAYA 71 DAKİKA OYNADI

Konyaspor A takımında yer alan ve takımın en genç ismi olan 17 yaşındaki Ali Karakaya, bugünlerde U18 Milli takımının başarısı için ter döküyor. Hazırlık maçları için Litvanya’da bulunan milli takımda yer alan Ali Karakaya önceki gün oynanan ve millilerimizin Litvanya’yı 3-0 yendiği maçta sahaya ilk 11’de çıkarken 66 dakika forma giydi ve başarılı bir performans ortaya koydu. Ali Karakaya aynı rakip ile oynanan ikinci maçta ise son 5 dakikada sahaya girdi ve iki maçta 71 dakika şans buldu.

 

SON DÖNEMDE MİLLİ OLAN KONYASPORLU FUTBOLCULAR

A MİLLİ TAKIM: Serkan Kırıntılı (Kaleci), Ömer Ali Şahiner (Sağ Açık - Sağ Bek)

21 YAŞ ALTI: Kadir Kaan Özdemir (Stoper-Sol Bek-Önlibero), Mücahit Can Akçay (Santrafor)

20 YAŞ ALTI: Savaş Polat (Sağ Bek)

18 YAŞ ALTI: Ahmet ÇOLAK (Kaleci), Ali Karakaya (Orta Saha)

17 YAŞ ALTI: Ali Karakaya (Orta Saha), Abdülsamet Kaya (Santrafor)

16 YAŞ ALTI: Ahmet Karademir (Sağ Açık-Sol Açık), Göktürk Mercimek (Sağ Açık-Sol Açık), Furkan Şimşek (Kaleci), Muhammet Furkan Gülhan (Ofansif Orta Saha), Abdülsamet Kaya (Santrafor), Hüseyin BİBER (Ofansif Orta Saha), İzzet Karaboğa (Defansif Orta Saha), Veysi Karaduman (Sol Stoper)

15 YAŞ ALTI: Ahmet Karademir (Sağ Açık-Sol Açık), Diyar Aslan (Sağ Bek)

14 YAŞ ALTI: Buğra Yıldırım (Defansif Orta Saha), Ali Mert Yeni (Sol Stoper), Emre Kutlu (Sağ Bek), Mevlana Halis Erdoğdu (Santrafor), Ozan Özşen (Kaleci), Muhammed Furkan Başak (Sağ Stoper)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.