Konyaspor'un sakatlık kabusu

Konyaspor'un sakatlık kabusu
3 aydır galibiyet alamayan Konyaspor, bu sezon en çok sakatlıklardan çekti. Yeşil-beyazlılar, uzun süren sakatlıklarla sarsılırken, dönem dönem de aynı mevkide oynayan oyuncuların aynı anda sakatlanmasının olumsuzluklarını yaşadı

Son haftalarda yaşadığı puan kayıpları ve kötü futbol Konyaspor’a gönül verenleri mutsuz ederken, yeşil-beyazlılar da yaşanılan şanssızlık ve formsuzluklardan yakınıyor. Sezon başından bu yana sakatlıklardan en çok mustarip olan ekiplerin başında gelen Atiker Konyaspor, sakatlıkların süresinin de uzun olması nedeniyle kadro kurmakta, kadro oturtmakta ve kadro sürekliliği sağlamada çaresiz kaldı. Yaşanan bu sakatlıklara bireysel hatalar ve formsuzluklar da eklenince son 9 hata yeşil-beyazlılar için kabusa döndü.

FİLİPOVİC SAKAT BAŞLADI VE BİTİRDİ

Sezona başlarken, geçen sezondan sakatlığı devam eden Filipovic, kadrodaki yerini alamazken, geri ikili tandemi de farklı isimlerden oluştu. Sakatlığı geçtikten sonra ilk 11’in değişmeyen isimlerinden biri olan Filipovic, Sivasspor maçı öncesi yine sakatlanırken, sezonu kapattı. Özellikle ilk 11’de oynayabilecek isimlerin uzun süren sakatlıkları Atiker Konyaspor’u etkilerken, bu isimlerden biri de Hurtado oldu. Sezon başında takımı ön bölgede oynatabilecek isim olarak kadroya dahil edilen Hurtado, iki kez uzun süreli sakatlık yaşadı. Perulu oyuncu bir iki haftadır yeniden takıma dönerken, performans olarak da hayal kırıklığı yaşattı.

GOLCÜLER AYNI ANDA YOK

Atiker Konyaspor’un ağırlıklı puan kaybettiği son 9 haftada formsuzlukların, hakem hatalarının, kenar yönetiminde zaman zaman formsuzluğun yanında aynı anda gelen sakatlıklar ve cezalar da etkili oldu. Fenerbahçe maçı sonrasında kırmızı kart gören Jahovic’in yokluğunda Yatabare sakatlanırken, Ömer Ali’nin de bu isimlere eklenmesiyle Atiker Konyaspor gol yollarında adeta kolsuz kanatsız kaldı. Birkaç maça forvetsiz çıkan yeşil-beyazlılar, Beşiktaş deplasmanında da forvete Mücahit Can Akçay takviyeli çıktı. Sakatlıkların belini büktüğü yeşil-beyazlılar sezon boyunca ideal bir kadro yapısı oturtamadı.

KISA DEĞİL UZUN SAKATLIKLAR

Yeşil-beyazlılarda yaşanan bir iki günlük sakatlıklardan ziyade uzun süren sakatlıkların yaşanması can sıkarken, 11 farklı isim dönem dönem sakatlıklar yaşadı. Ömer Ali’nin sık sık sakatlık yaşayıp, çok sayıda maç kaçırmasının yanı sıra Hurtado, Diagne, Uğur, Jonsson, Amir, Yatabare, Filipovic, Selim Ay, Ferhat bu sezon yeşil-beyazlılarda ciddi sakatlık yaşadı. Uzun sakatlıklar olmasının yanında aynı bölgede oynayan oyuncuların aynı anda sakatlanması Atiker Konyaspor’da can sıkıcı olayların başında geldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.