Konyaspor'un süper lig hayali başka bahara

Konyaspor'un süper lig hayali başka bahara
Konyaspor’un basketbolda süper lig ümitleri başka bir bahara kaldı. Yeşil-beyazlılar, playoff yarı final serisinin 5. maçında Ormanspor’a 84-67 mağlup olarak sezonu tamamladı.

Konyaspor’un basketbolda süper lig ümitleri başka bir bahara kaldı. Yeşil-beyazlılar, playoff yarı final serisinin 5. maçında Ormanspor’a 84-67 mağlup olarak sezonu tamamladı. Yeşil-beyazlılar oyuna dengeli başlasa da 2. periyotta şut sokmakta zorlanınca mağlubiyet kaçınılmaz oldu.

Finalde İTÜ Basket’in rakibini belirleyecek yarı final son karşılaşmasında Konyaspor, Ormanspor deplasmanına çıktı. İlk periyodun başı her iki takım da şut sokmakta zorlanırken, periyodun ortasından itibaren karşılıklı skor üretimi de başladı. Konyaspor dışarıdan sayı üretirken, Ormanspor da pota altını kullandı. İlk periyot Konyaspor’un 17-18’lik üstünlüğüyle geçildi.

İkinci periyoda ev sahibi takım üst üste üçlüklerle başlarken, temsilcimiz bu sayılara cevap vermekte zorlandı. Top Konyaspor’lu oyuncuların elinde çok kalırken, el üstü zorlama şutlara gitmek zorunda kaldılar. Ev sahibi oyunun ivmesini kendine çevirirken ilk yarıyı 39-28 önde geçti.

Soyunma odasında da daha moralli dönen taraf Ormanspor olurken, dış şutlarla farkı da açtı. Periyodun başında farkı 17’ye kadar çıkaran Ormanspor’a Konyaspor 6-0 ve 5-0’lık serilerle karşılık verdi. Periyodun sonunda son saniye şutlarını sokan Ormanspor üçüncü periyodu da 65-50 ile geçti.

Son periyotta panik butonuna basan taraf Konyaspor, olurken maçın bitimine 5 dakika kala fark 20’lere kadar çıktı. Maçın son dakikalarını her iki taraf da forma şansı bulamayan oyuncularla oynarken, ev sahibi 84-57’lik galibiyetle finale yükselen taraf oldu. Konyaspor, süper lig hayalini ertelerken, gelecek sezon yeni bir yapılanmaya gidecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum