Konyaspor'un "yabancı oyuncu" raporu

Konyaspor'un "yabancı oyuncu" raporu
 Muhabir
Konyaspor'un ilk yarıda "yabancı oyuncu" raporu

Tümosan Konyaspor’da ligin ilk devresinde tüm yabancılar süre aldı. Süper Lig'in 17 maçlık ilk bölümünde yeşil-beyazlılarda; Paul Bernardoni, Francisco Calvo, Guilherme, Alexandru Ciccaldau, Marlos Moreno, Sokol Cikalleshi, Louka Prip, Steven Nzonzi, Robert Muric, Nelson Oliveira, Bruno Paz ve Niko Rak ile Suudi Arabistan’a transfer olan Konrad Michalak olmak üzere 13 oyuncu forma giydi.

EN ÇOK SÜRE ALANLAR

Tüm maçlarda 90 dakika forma giyen kaleci Paul Bernardoni1. 530 dakikayla en çok süre alan yabancı oyuncu olurken Fransız oyuncuyu 1.377 dakikayla Guilherme, 1.360 dakika ile Francisco Calvo, 1.357 dakikayla Marlos Moreno, 1.180 dakikayla Sokol Cikalleshi, 1.105 dakikayla Alexandru Ciccaldau takip etti.

EN AZ SÜRE ALAN NİKO RAK

Süper Lig'in 17 maçlık ilk bölümünde Niko Rak 8 dakika ile en az süre alan yabancı oyuncu olurken Hırvat oyuncuyu 228 dakika ile Konrad Michalak, 303 dakika ile Bruno Paz, 343 dakika ile Nelson Oliveira takip etti.

SÜPER LİG’DE 287 YABANCI FORMA GİYDİ

Trendyol Süper Lig'in 17 maçlık ilk bölümünde 20 takımda 524 farklı futbolcu süre aldı. Ligde mücadele eden 20 takım toplamda, ilk bölümde 17'şer karşılaşma yaptı. Söz konusu müsabakalarda 524 farklı futbolcu forma giydi. Bu oyuncuların 237'si Türk, 287'si ise yabancılardan oluştu.

EN ÇOK YABANCI OYNATANLAR

Ligin ilk bölümünde 3 takım, 16'şar yabancı futbolcu oynatarak bu alanda en üst sırayı paylaştı. Samsunspor, Karagümrük ve Gaziantep FK, 17 müsabakada 16'şar farklı yabancı oyuncu kullandı. Galatasaray, Beşiktaş, MKE Ankaragücü, Ç. Rizespor, Adana Demirspor, Başakşehir ve Pendikspor'da ise 15'er yabancı futbolcu görev yaptı. Fenerbahçe, Trabzonspor, İstanbulspor, Hatayspor, Antalyaspor ve Kayserispor'da 14'er yabancı oynadı. En az yabancı oyuncu ise 11 isimle Kasımpaşa'da forma giydi. Bu takımı Sivasspor, Konyaspor ve Alanyaspor 13'er yabancıyla takip etti.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.