Konya'ya 1 milyar 171 milyon liralık 42 tesis

Konya'ya 1 milyar 171 milyon liralık 42 tesis
Konya'da, 1 milyar 171 milyon lira yatırım bedelli 42 tesisin toplu temel atma ve açılış töreni, yarın gerçekleştirilecek- Bakan Eroğlu:- "Konya, son 13 yıllık hükümetimiz döneminde, cumhuriyet tarihinde görmediği yatırımlara kavuştu"

ANKARA (AA) - Konya'da, 1 milyar 171 milyon lira yatırım bedelli 42 tesisin toplu temel atma ve açılış töreni, yarın yapılacak.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, yarın gerçekleştirilecek temel atma ve açılış törenine, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılacağını belirterek "Konya, son 13 yıllık hükümetimiz döneminde cumhuriyet tarihinde görmediği yatırımlara kavuştu. Mevlana'nın şehri Konya, orman, su ve meteoroloji alanındaki yatırımlardan nasibini fazlasıyla almaya devam edecek" ifadelerini kullandı.

Toplam maliyeti 1 milyar 171 milyon lira olan 42 adet eserin, millete ve ülkeye hayırlı olması dileyen Eroğlu, bu tesislerden 19'unun açılışını yapacaklarını, 23 tesisin ise temelini atacaklarını kaydetti. Eroğlu, tüm vatandaşların toplu temel atma ve açılış törenine davetli olduğunu aktardı.

- Ekonomiye yıllık 673 milyon lira katkı sağlanacak

Açıklamaya göre, Konya'da açılışları gerçekleştirilecek ve temelleri atılacak 42 tesisin arasında 8 baraj ve depolama tesisi, 4 sulama tesisi, 1 iletim kanalı, 8 gölet ve sulama tesisi, 15 taşkın koruma tesisi ile 2 çevre, 2 ormancılık, 1 milli park ve 1 meteoroloji projesi yer alıyor.

Tesislerle 450 bin dekar zirai arazi sulamaya açılacak, 25 yerleşim yeri taşkından korunacak, orman köylülerinin kalkınmasına destek verilecek, ağaçlandırmaya ciddi katkı sağlanacak ve gelir getirici tür çalışmaları kapsamında vatandaşların gelir kaynakları artırılacak.

Ayrıca 4 bin 940 dekar alanda 156 bin fidan, toprakla buluşturulacak. Korunan alanların altyapısı ve çevre düzenlemeleri yapılarak, yaban hayatına katkı sağlanacak.

Temeli atılacak 6 Otomatik Meteorolojik Gözlem İstasyonu ile de meteorolojik tahminlerin daha sağlıklı ve zamanında yapılabilmesi amaçlanıyor.

Tesislerin tamamlanmasıyla ekonomiye yıllık 673 milyon lira katkı sağlanacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.