Konya'ya 47 milyonluk iki yeni yaya üst geçidi yapılıyor

Konya'ya 47 milyonluk iki yeni yaya üst geçidi yapılıyor
Birisi Kerkük Caddesi üzerinde diğeri de Şehir Hastanesi karşısında olmak üzere Konya'ya toplam maliyeti 47 milyon lira olan 2 yeni yaya üst geçidi yapılıyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kerkük Caddesi üzerinde ekonomik ömrünü tamamlamış yaya üstgeçidini yenileme çalışmalarına başladıklarını belirterek, Şehir Hastanesi karşısına da yürüyen merdivenli bir yaya üst geçidi yapacaklarını söyledi. Başkan Altay, iki yeni yaya üst geçidinin maliyetinin 47 milyon lira olacağını vurguladı.

-Konya Büyükşehir Belediyesi, ekonomik ömrünü tamamlamış yaya üst geçitlerini yenilerken ihtiyaç olan bölgelere de yeni üst geçitler kazandırıyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya merkezde trafiği rahatlatmak amacıyla bir yandan yeni caddeler ve köprülü kavşaklar yaptıklarını bir yandan da araç yoğunluğunun olduğu bölgelerde karşıdan karşıya geçişlerde yayaların can güvenliğini sağlamak için şehri yeni üst geçitlerle donattıklarını söyledi.

Başkan Altay, “Uzun yıllardır şehrimizin önemli caddelerinden olan Kerkük Caddesi’nde hizmet veren ve ekonomik ömrünü tamamlayan yaya üst geçidini yeniliyoruz. Eski prefabrik yaya üst geçitlerimizden sonuncusu Kerkük Caddesi’nde kalmıştı. Onu da inşallah değiştiriyoruz. İmalat çalışmalarımız sürüyor. Ayrıca Şehir Hastanesi ana kapısında, Adliye tarafından gelişte vatandaşlarımızın kullanımını rahatlatmak adına buraya da yürüyen merdivenli yeni bir yaya üst geçidi yapmak için çalışmalara başladık. İnşallah hem Kerkük Caddesi’ndeki hem Şehir Hastanesi karşısındaki üst geçitleri en kısa sürede tamamlayarak hemşehrilerimizin istifadesine sunmayı planlıyoruz. Konya’mıza yakışanı yapmak için çalışmaya devam edeceğiz. 47 milyon lira maliyetli iki yeni üst geçidimizin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum