Konya’ya 5. ödül geliyor

Konya’ya 5. ödül geliyor
Yurt çapında sayısız ödül kazanan bunun yanı sıra, uluslararası anlamda ise daha önce 4 kez Fair Play Ödülü’ne layık görülen Konya, 6 Kasım’da düzenlenecek programda 5. kez ödüllendirilecek. Ödülü bu kez Karatay Belediyesi alıyor

Konya’ya bir onur daha… İsmet Karababa’nın 1983 yılında aldığı ödül ile ilk kez ses getiren ve Fair Play denilince Türkiye’de akla ilk gelen il olan Konya; Avrupa Fair Play Birliği tarafından ödüllendirilecek. Ödülün Olimpiyat Parkı’ndaki Fair Play Müzesi nedeniyle Karatay Belediyesi’ne verileceği ifade edildi.

TMOK Fair Play Konseyi’nin ülke adına bu müzeyi aday göstermesi neticesinde Avrupa’nın dikkati çekilmiş ve Avrupa Fair Play Birliği (EFPM) de böyle bir müzenin dünyada ilk ve tek olmasının altını çizerek ödüle layık görmüştü. Birliğin başkanı Christian Hintenberger ve beraberindeki heyet ile TMOK Fair Play Komisyonu Genel Koordinatörü Erdoğan Arıpınar başkanlığındaki ekip Konya’ya gelecek ve 6 Kasım’da ödül töreni düzenlenecek.

TMOK tarafından geçtiğimiz yıl Fair Play Kutlama Mektubu ile ödüllendirilen Karatay Belediyesi, 2010’da açılan bu müzeyle dikkatleri üzerine çekmişti.

KONYA’NIN FAİR PLAY ÖDÜLLERİ

Konya bugüne kadar uluslararası arenada 4 kez Fair Play Ödülü’ne layık görüldü. İlk olarak 1983 yılında İsmet Karababa; takımının küme düşmesi pahasına hakemin tereddütte kaldığı golü doğrulayarak Fair Play Büyük Ödülü’ne layık görülmüş aynı yıl, ilimizden bisikletçi Ömer Ali Erikçi de Akdeniz Turu’nda vitesi arızalanan Yunan rakibine bisikletini vermesi ile kutlama mektubu ile onurlandırılmıştı.  Ayrıca Konyaspor Kulübü de 1989 yılında genç takımıyla, 2011’de de Poljac’a vefasından dolayı Fair Play kutlama mektupları kazanmıştı.

Öte yandan Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi de İsmet Karababa’nın yanı sıra, Necati Yeğenoğlu, Mehmet Baykan, Konyaspor Kulübü, Karatay Belediyesi ve Teknik Direktör Tarkan Esmer gibi isimleri belge ile onurlandırmıştı. (MUSTAFA KÖMÜRCÜ)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.