Konya'ya deniz geldi

Konya'ya deniz geldi
Selçuklu Belediyesi tarafından yeni düzenlemelerle hayata geçirilen Sille Himmet Ölçmen Barajı'nda basın tanıtım gezisi düzenlendi.

Selçuklu Belediyesi tarafından çevresi düzenlenen Sille Himmet Ölçmen Barajı bugün kapılarını basın mensuplarına açtı. Konya'ya denizi getiren bu örnek uygulama basın mensupları ve diğer ziyaretçiler tarafından tam not aldı.

Altay, "Konya'ya Deniz gelir mi? esprisini bu gün tarihin tozlu raflarına kaldırıyoruz"

"Selçuklu, örnek belediyecilik hizmetlerinin merkezinde yer alıyor" diyen  Başkan Altay, " Sille'nin 10 yıl önceki halini hatırlayanlar şimdi baktıklarında farklı bir yere geldiklerini zannediyor. Burada Camilerimizi restore ettik, sokak sağlıklaştırmalarını yaptık, kanal ıslahını tamamladık. Kalabalık nedeni ile gelen şikayetler aslında bizim haklılığımızı gösteriyor. Sille Cazibe merkezi olacak dedik bu gün bunu başardık. Daha iyisi olacak inşallah.Bu gün burada birlikte olma nedenimiz Sille Himmet Ölçmen Barajında yaptığımız parkımızı sizlere tanıtmak. Konya'ya Deniz gelir mi? esprisini bu gün tarihin tozlu raflarına kaldırıyoruz. Konya'da su üzerinde gün batımı izlenir mi? Konya'da tekne turu yapılır mı? Evet artık yapılacak" dedi.

80 adet kamelya ve 100 adet piknik masası

1 milyon 985 bin metrekare alana sahip parkın 221 bin metrekaresini yüzey alan oluşturuyor. Şu anda 1 milyon 980 bin metreküp su bulunan baraj tam dolduğunda 2 milyon 500 bin metreküpü geçiyor. İzci kampı merkezi, tekne gezinti alanı, uçurtma tepesi, çay bahçesi, restoran, mescid, iskele, ahşap gezinti yolları, çim amfi, çocuk oyun alanları, spor alanları gibi farklı etkinlik alanları içerisinde bulunduran Sille Baraj Parkı kısmen tamamlandı. Baraj çevresinde piknik alanları, yürüyüş parkurları, çocuk oyun alanları, tırmanma parkurları yer alıyor. Öğrenciler ve izcilere yönelik olarak kullanılması amacıyla kamp alanları oluşturuldu. Gölet içerisinde tekneyle gezinti yapılabilecek. Park'ta doğal alanlar korunarak mevcut bitki örtüsüne ilave olarak 9 bin 567 fidan dikildi. Ayrıca parkın farklı bölgelerine yerleştirilen 80 adet kamelya ve 100 adet piknik masası yerleştirildi.
 

whatsapp-image-2017-08-02-at-10.16.46.jpeg

SİLLE HİMMET ÖLÇMEN BARAJI

DSİ 4. Bölge Müdürlüğü ve Selçuklu Belediyesi tarafından yapılan protokol ileSille Himmet Ölçmen Barajı 2011 yılı sonunda  Selçuklu Belediyesine devredilmişti.  Selçuklu Belediyesi uyguladığı proje ile baraj ve çevresini yeniden düzenleyerek Konya halkının hizmetine sundu.

Konya'nın yeni cazibe merkezi olacak Sille Barajı Projesi kapsamında tekne gezisi, yürüyüş yolları, piknik ve dinlence alanı, kafeterya, çocuklar için oyun parkurları bulunuyor. Su sporlarına da imkan tanıyacak proje kapsamında ilerleyen dönemlerde farklı alanlar da inşa edilecek.  

whatsapp-image-2017-08-02-at-10.16.47.jpeg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum