Konya’ya sokağa çıkma yasağı gelir mi?

Konya’ya sokağa çıkma yasağı gelir mi?
Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. İsmail Cinel, Konya dahil, vakanın en çok görüldüğü 5 ilde sokağa çıkma yasağının gelebileceğini söyledi.

Tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüüsn Türkiye’ye geliş tarihinden bu yana ülkedeki vaka sayısı 42 bini geçti. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. İsmail Cinel, Konya’nın da aralarında olduğu, vakanın en çok görüldüğü 5 ilde sokağa çıkma yasağının gelebileceğini söyledi.

‘PİK NOKTASININ NASIL GERÇEKLEŞECEĞİ BELLİ DEĞİL’

Ülke genelinde koronavirüs pozitif vakalarının sayısının artması üzerine pik noktasının nasıl gerçekleşeceğinin belli olmadığını dile getiren Prof. Dr. Cinel, “Yavaş yavaş hastaneler ve dolayısıyla yoğun bakımlar doluyor. Bir taktik ile olası büyük dalgaya hazırlık yapılıyor; yeni yoğun bakım yatakları devreye sokuluyor, yeni hastane binalarının kısım kısım açılması planlanıyor. Ne var ki dalganın boyutunun ne olacağı, pik noktasının nereye varacağı belli değil, Fransa'da bir günde bin 400 kişi öldü. İkinci dalganın gelme olasılığı da söz konusu olabiliyor” dedi.

‘YOĞUN BAKIM EKİPLERİ KURULMALI’

Prof. Dr. Cinel, yoğun bakımın yatak ve solunum cihazından ibaret olmadığını belirterek "Yoğun bakım bir ekip işidir. Yalnızca yoğun bakım ekibinin sağlığını korumak ve yoğun bakım yatak sayısını artırmak da çözüm olamayabilir; 'yoğun bakımların akılcı kullanımının' ön plana çıkarılması bu gibi olağanüstü pandemi günlerinde şarttır. İllerde yoğun bakım ekipleri kurulmalı. Bu ekipler, Covid-19 dışındaki yoğun bakım hastalarını özel hastanelere tahliye edebilir" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de en çok vakanın görüldüğü 5 il son açıklanan resmi kaynaklara göre şu şekilde: İstanbul, İzmir, Ankara, Konya ve Kocaeli.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.