Konya’ya teleferik geliyor!

Konya’ya teleferik geliyor!
 Muhabir
Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Konya’nın ilk teleferiğini Selçuklu’ya kazandırmak için başlattıkları çalışmada önemli bir mesafe aldıklarını ifade ederek, fizibilite çalışmaları tamamlanır tamamlanmaz yatırıma başlayacaklarını duyurdu


Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Konya basınının temsilcileri ile Selçuklu Sille Seyir Tepesi’nde biraraya geldi. Kahvaltı ikramının ardından gazetecilerle Selçuklu’nun yatırımları üzerine sohbet eden Başkan Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu’ya kazandırılacak olan yeni yatırımlar hakkında bilgi verdi.
KONYA’NIN İLK TELEFERİĞİ SELÇUKLU’YA KAZANDIRILACAK
Sille’nin hem Selçuklu, hem Konya ve hem dünya tarihi açısından eşsiz bir değer olduğuna dikkat çeken Başkan Ahmet Pekyatırmacı, bu bölgedeki yatırımların meyvelerini verdiğini, Sille’nin her ay yüz binlerce ziyaretçi ağırladığını dile getirdi.
Konya’nın alternatif bir sosyal alanı olarak Seyir Tepesi’nin de çok beğenildiğini, Konya manzarası eşliğinde ailelerin burada hoş vakit geçirebilmeleri adına her detayın düşünüldüğünü ifade eden Başkan Ahmet Pekyatırmacı, şimdi de Selçuklu’ya ayrı bir değer katacak olan teleferik için yürütülen çalışmalarda önemli bir mesafe alındığını dile getirdi. Konya’nın ilk teleferiğini Selçuklu’ya kazandıracaklarını dile getiren Başkan Pekyatırmacı, projenin detaylarını anlattı.

dsc-1126.jpg

TÜRKİYE’NİN EN UZUN İKİNCİ TELEFERİĞİ OLACAK
Sille Seyir Tepesi’nin girişinden başlayacak olan teleferiğin Seyir Tepesi’nin üst kısmında şimdilerde düzenleme çalışmasının devam ettiği alanda bir durağının olacağını dile getiren Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Teleferiğin bir sonraki durağı ise Gevale Kalesi olacak. Teleferiğin toplam uzunluğu 5,1 kilometre olacak. Bu da Uludağ’daki teleferiğin ardından Türkiye’nin en uzun teleferik hattı anlamına geliyor. Yani Türkiye’nin en uzun teleferik hattı Konya’ya ve Selçuklu’ya kazandırılacak” diye konuştu.
SİLLE’NİN YÜKÜNÜ ALACAK BİR ALTERNATİF OLUŞTURULUYOR
Sille Baraj Parkı ve Sille Mahallesi’ndeki hareketliliğin hat safhada olduğunu dile getiren Başkan Pekyatırmacı, “Bu durum aslında hem Konyalı hemşerilerimiz hem de dışarıdan gelen misafirleri ağırlamak açısından ne kadar doğru bir işe imza attığımızın göstergesidir. Sille Baraj Parkı’na sadece bir haftasonunda giriş yapan araç sayısının 60 bine ulaştığı ifade ediliyor. Diğer yandan Sille Mahallesi’nde de aynı durum söz konusu. Tabi Sille’deki bu turizm hareketliliğinin sürdürülebilir olmasını ve aksamamasını sağlamak da bizim için önemli. Bu açıdan, Seyir Tepesi önemli bir alternatif oldu. Devamında yapacağımız teleferik ile bu alternatifi daha güçlendirerek, bir turizm aksı oluşturmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

dsc-1116.jpg

SELÇUKLU MEDENİYETLER MÜZESİ İLE TURİZM AKSI TAMAMLANACAK
Bölgedeki turistik hareketliliği bölgenin tarihiyle bütünleştirmek için gösterdikleri çabayı, Orta Asya’dan günümüze uzanan Türk devletler tarihini ortaya koyacak bir müze ile taçlandırmak istediklerini kaydeden Başkan Ahmet Pekyatırmacı, “Sille’nin Abdülhamit Han Caddesi’ne bakan tarafında biliyorsunuz askeri cephanelik bulunuyor. Konya Büyükşehir Belediyemizin bu cephaneliği bulunduğu bölgeden kaldırmaya yönelik bir çalışması var. Biz de İsmail Kaya Caddesi üzerinde Kelebekler Vadisi’ne yakın bir konumda, yine şehri gören hakim bir tepede Selçuklu mimarisiyle oluşturulmuş büyük bir kompleks dahilinde Selçuklu Medeniyetler Müzesi’ni inşa edeceğiz. İçerisinde Orta Asya’dan bugüne gelinen süreçteki tüm Türk devletlerinin izleri yer alacak. Tabi bu çalışma da neticelendikten sonra arzu ettiğimiz asıl hedefe ulaşılmış olacak. Şöyle ki, biz burada bir turizm aksı oluşsun istiyoruz. Gelenler bu aksın içerisinde uzun süre vakit geçirebilsin. Özellikle şehrimize gelen yabancı turistlerin Gevale Kalesi’nden Seyir Tepesi’ne, tarihi Sille Mahallesi’nden Selçuklu Medeniyetler Müzesi’ne kadar uzanan 4 merkezli bir turizm aksı oluşturmak” ifadelerini kullandı.
GEVALE’YE KARŞILAMA MERKEZİ YAPILIYOR
Gevale Kalesi’ndeki kazı çalışmalarının da uzunca bir süredir devam ettiğini hatırlatan Başkan Ahmet Pekyatırmacı, “Gevale’de büyük bir tarih yatıyor. Her kazı merhalesi tamamlandığında bitti mi derken yeni bir tarihle karşılaşıyoruz. Dolayısıyla buradaki kazı çalışması daha devam edecek. Ancak artık burayı göstermemiz gerekiyor. Gevale Karşılama Merkezi’ni inşa ederek bir taraftan kazı çalışmaları devam ederken diğer yandan buradan çıkan tarihi sergilemek istiyoruz. Çünkü burada çok önemli bir tarihi birikim var. Yunanistan’ı ziyaretimde Kavala ilçesinin adını Gevale’den aldığını öğendim. Buradaki tarihi gün yüzüne çıkarıp sergilemeye başladığımızda turizm anlamında önemli bir üssü harekete geçirmiş olacağız” dedi.
Program, hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle son buldu.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.