Konya'ya uyarı: Kışın güneşine aldanmayın, sıfıra kadar düşecek

Konya'ya uyarı: Kışın güneşine aldanmayın, sıfıra kadar düşecek
 Editör
Hava sıcaklıklarının özellikle gündüzleri mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Konya’ya sonunda müjdeli haber verildi. Meteoroloji uzmanları Konya ve bölgesi için tarih vererek uyarı yaptı

Kış ortasında baharı yaşayan ve özellikle gündüz sıcaklık ortalamasıyla rekora koşan Konya ve çevresinde sonunda beklenen olacak. Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre hafta sonunu yağışsız ve parçalı bulutlu geçirmesi beklenen Konya’da Pazartesi günü yağmur bekleniyor.

Konya il merkezi ve ilçelerinde etkili olacak yağışla birlikte hava sıcaklığının da hissedilir derecede düşmesi bekleniyor. Pazartesi’den sonra da kış güneşi yüzünü gösteremeyecek. Tahminlere göre hafta boyunca Konya genelinde bulutlu bir hava hakim olacak. Yer yer sağanak geçişleri görülecek.

konya-hava-durumu.jpg

BU İLÇEDE SICAKLIK 0’A KADAR DÜŞECEK!

Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinden derlenen bilgiye göre Konya’da hava sıcaklığı da mevsim normalleri seviyesine gerileyecek. İl merkezinde Pazartesi gününden itibaren gündüz en yüksek sıcaklık 19 dereceye kadar çıkacak. Gece sıcaklığı ise en düşük 6 derece olacak.

Konya’nın yüksek kesimlerinde sıcaklık değerleri daha düşük olacak. Bozkır’da Pazartesi ve Salı gecesi ise 0 derece olması bekleniyor. Sonrasında da hava sıcaklık değerlerinin çok yükselmeyeceği yönünde tahminlerde bulunuluyor.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.