Konya’yı temsil etmek için geldik, teslim etmek için değil

Konya’yı temsil etmek için geldik, teslim etmek için değil
Selçuklu Basket’in Baş Antrenörü Cengiz Karadağ, Düzce Belediyespor maçının ardından konuştu. Karadağ, saha dışındaki faktörlere değinmekten kaçınırken, “Biz Konya’yı temsil etmek için geldik. Teslim etmek için değil” sözleri toplantıya damga vurdu

Selçuklu Basket, Türkiye Basketbol 1. Lig’in 5. haftasında kendisinden bir basamak üst sırada bulunan Düzce Belediyespor’u konuk etti. Mavi-beyazlılar, ortaya koyduğu mücadeleyle müsabakayı 71-63 kazanarak haftayı 4. sırada tamamladı.

‘SAVUNMADA İYİYDİK VE KAZANMAMIZDA ÖNEMLİ OLDU’

Selçuklu ekibinin baş antrenörü Cengiz Karadağ, maçla ilgili olarak, “Maçta ikinci yarının ilk 5 dakikasında 4, üçüncü çeyrek boyunca da 7 sayı yedik. Savunmada bu bölümde çok iyiydik. Bu da maçın kazanılmasında önemli rol oynadı. Galibiyette aslan payı oyuncularındır. Bizde kenar yönetimi olarak aklımız yettiğince kenardan katkı sağlamaya ve yönlendirmeye çalışıyoruz. Şartlar ne olursa olsun maça giren çıkan herkes çok iyi oynadı. Rakibimiz asist ve ribauntta en iyi takımlardan birisiydi. Bu maçta inanılmaz bir ribaunt mücadelesi verdik. 55 ribaunt aldık ve bu da şaka gibi bir rakam. Rakibimizi 13 asistte tuttuk. 19 top kaybettik ve tecrübeli bir takım olarak bu bize yakışmadı. Bu kadar kaotik ortamın içerisinde ve kafaların flu olduğu, temiz olmadığı bir ortamda ribaunttaki çok iyi sayımızdan dolayı 19 top kaybını kabul edilebilir görüyorum kendi adıma. Altını çizerek söylüyorum ki bu galibiyet oyuncuların özverisi, 13 oyuncunun da kazanma isteği ve azmi, sportif karakterleri, biraz da tecrübe ile birleşince önemli bir galibiyet geldi” dedi.

‘HAMİT VE CİHAN’I RİSKE ETMEDİK’

Hamit Sezaver ve Cihan Mumcuoğullarını’nın sakatlıkları nedeniyle maçta forma giymediğini belirten deneyimli çalıştırıcı, “Hamit’in dizinden sakatlığı vardı ve bu maçta yararlanamadık. Aslan gibi takımımı yalnız bırakmak istemiyorum ve zorda kalırsanız oynamak istediğini söyledi. Kadromuz geniş ve çok çok zor bir durumda kalmadığımız sürece oynatmama taraftarıyım. Cihan Mumcuoğulları da ciddi bir bel problemi yaşadı. Onu hiç riske etmedik ve kadroya almadık. Diğer maçlar için bu iki arkadaşımızın daha kıymetli olacağına karar verdik. Özverilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

GODFREY’E ÖZEL PARANTEZ

Maçta 21 sayı, 10 ribaunt ile double-double yapan Calvin Godfrey’e ayrı bir parantez açan Karadağ, “Calvin Godfrey geçen hafta Artvin maçının son çeyreğinde tek başına çok iyi savunma yaparak maçı kazandırdı. Her zaman oyuncular skor yaparak değil, takımın ihtiyacı olan şeyi yaptığı zaman kıymetlidir. Calvin Godfrey bizim için çok değerli bir oyuncu. Çok ciddi fiziksel sıkıntıları olmasına karşın yine de oynadı. Kendisine ekstra teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

İDARİ ANLAMDA KONUŞMAK İSTEMİYORUM

Takımda yaşanan maddi sorunlar hakkında konuşmaktan kaçınan Karadağ, “Galibiyet oyuncularındır derken aslında çok şey söylüyorum. İdari anlamda bir şey söylemek istemiyorum. Allah’tan başka kimseden korkum yok ama söylememem gerektiğini düşünüyorum. Oyuncu arkadaşlarım müthiş bir şekilde sahada her şeyi söyledi. Biz Konya’ya hizmet için geldik, hezimet için değil. Biz Konya’yı temsil etmek için geldik, teslim etmek için değil” dedi.

Hasan Yıldırım

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.