KOP, enerji üssü olacak

KOP, enerji üssü olacak
KOP İdaresi, “Güneş Pillerinin Ülkemizde Üretilebilmesine Yönelik Etüt Çalışmaları Projesi”nin sonuçlarını düzenlenen bir panelle kamuoyuna açıkladı.

Kalkınma Bakanlığı ve KOP Başkanlığı tarafından finanse edilen ve TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi, ODTÜ ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin katkılarıyla yürütülen, “Güneş Pillerinin Ülkemizde Üretilmesine Yönelik Etüt Çalışmaları” projesinin kapanış paneli Dedeman Otel’de düzenlendi. Panele; KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, ODTÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Oral, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Muhsin Kar, akademisyenler, idareciler ve vatandaşlar katıldı.

4,5 TRİLYON DESTEK

8 ilden oluşan KOP Bölgesi’nin gelmiş olduğu konumdan da bahseden Başkan Bostancı, “KOP Bölgesi Başkanlığımızca farklı sektörlerde projeler uygulanmakta ve desteklenmektedir. Bölgemizin gerek yer altı kaynakları, gerekse güneş enerjisi, alanında avantajlarından ötürü enerji sektörü kuruluşundan günümüze başkanlığımızın temel anlayışlarından birisi olmuştur. 2014’ün sonu itibariyle yenilenebilir enerji çalışma ve desteklerimize hız vererek bu zamana kadar ilgili çalışmalarda 4,5 trilyon destek sağlandı. 2018 yılının sonuna kadar da ARGE ve araştırma projeleri alt yapı yatırımlarına da 8 trilyon daha kaynak aktarımı olacak” dedi.

HEDEF 125 BİN MEGAWATT

Dünya ölçeğinde enerji; kalkınma ve büyüme lokomotif konumunda olduğunu belirten Başkan Bostancı, Enerji arzının çeşitliliği güvenliliği ve enerji kaynaklarının makul sayılacak fiyatlarla erişim her ülke için artık stratejik sorumluluk haline geldiğini söyledi. Başkan Bostancı, “Enerji sadece bir ihtiyaç olmaktan çıkmış uluslararası barış ulusal güvenlik ve toplumsal refahın değerlendirmesi gereken bir olgu haline gelmiştir. Bu sebeple ülkemizde yeterli miktarda düşük maliyetle yerli ve milli imkanlarla elektrik enerjimizi üretmeye yönelik çalışmalara hız verilmiş, 2000’li yılların başında 38 bin megawatt elektrik gücümüz, ağustos itibariyle 80 bin megawatt olmuştur. Ülkemizin 2023 hedefi ise 125 bin megawatt olarak belirlenmiş durumdadır” diye konuştu.

(Haber: Uğur Sarı)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.