Köpeğe elektroşok cihazıyla işkence iddiası

Köpeğe elektroşok cihazıyla işkence iddiası
Adapazarı ilçesinde 3 kişinin, 6 aylık köpeğe elektroşok cihazıyla işkence anı güvenlik kameralarınca kaydedildi

SAKARYA (AA) - Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde 3 şüphelinin 6 aylık "Golden" adlı köpeğe elektroşok cihazıyla işkence yaptığı iddia edildi. İşkence anı, evin güvenlik kameralarına yansıdı.

Ören Sokak'ta oturan Murat (43) ve Bircan Gülseven (33) çifti, "Golden" adlı köpeklerinin yürüyüşünde anormallik olduğunu fark etti. Durumdan şüphelenince evin güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen aile, 3 kişinin köpeklerine elektroşok cihazıyla işkence yaparak şiddet uyguladığını gördü.

Bunun üzerine polise müracaat eden aile, 3 şüphelinin bir an evvel yakalanmasını istedi.

Murat Gülseven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayın ardından 10 dakika sonra eve geldiğinde köpeğinin topalladığını gördüğünü ve şüphelendiğini anlattı.

Evlerine taktırdıkları güvenlik kamerasını inceledikten sonra olayın aslının ortaya çıktığını vurgulayan Gülseven, "Eşim kamera kayıtlarına baktı. Kayıtlarda 16-17 yaşlarında çocuklar, ellerinde elektroşok cihazlarıyla köpeğe müdahale ediyorlar. Cihazın dayanıklılığını ölçüyorlar. Köpeği kobay gibi kullanıyorlar. Bunun üzerine polisi arayarak gereğinin yapılmasını istedik. Canlılara saygı duymak lazım. Bir sorun varsa gelir sahibine söylersin. Bu, kısacası canilik. Bunları Allah'a havale ettik. Yetkililerin gerekli uyarıları yapmalarını istiyoruz" diye konuştu.

Olayı mahkemeye taşımak istemediklerini ancak birilerinin bunları uyarması gerektiğini ifade eden Gülseven, böyle olayların bir daha yaşanmamasını istedi.

Bircan Gülseven, yapılanlara akıl erdiremediklerini belirterek, böyle olayların bir an önce son bulmasını istediğini dile getirdi.

Kamera kayıtlarında, 3 gencin bahçeden çıkardıkları köpeği süre uğraşıp tekmeledikleri köpeğe elektroşok verdikleri, daha sonra kaçtıkları görülüyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.