Kopenhag'da "Savaş" Karşıtı Eylem

Kopenhag'da "Savaş" Karşıtı Eylem
Kopenhag'da, Danimarka'nın uluslararası koalisyonda görev yapmak üzere Ortadoğu'ya yeni savaş uçakları gönderme planı protesto edildi

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da, hükümetin "savaş" politikaları protesto edildi.

"Danish PeaceWatch" adlı kuruluş tarafından Tivoli Meydanı'nda düzenlenen gösteride, 'Barış sanatçıları' ve "Danimarka Barış Bekçileri" adlı grup üyeleri, Danimarka'nın uluslararası koalisyonda görev yapmak üzere Ortadoğu'ya yeni savaş uçakları gönderme planını protesto etti. 

"Danimarka'nın savaşa katkısını durdur", "Yeni uçaklara hayır", "Sen de barış daha iyi bir çözüm diyor musun" yazılı dövizler taşıyan göstericiler, hükümet aleyhinde sloganlar attı.

Ortadoğu'da savaşmış eski bir asker ve istihbaratçı olan Rahip Stephen Glahn, "Savaştım ve gerçekleri yakından gördüm. Savaşarak barışın gelmeyeceğini öğrendim. Diyalog ve barış arayışları tek çözüm" ifadelerini kullandı.

Eylemde Filistinliler Derneği'nden Mazen Kassem ise, "Çözüm bulunmadığı sürece zaten harabeye dönen Gazze, en geç beş yıl sonra kimsenin oturamayacağı bir yere dönüşecek. Savaşla kimse kimseyi yenemez" diye konuştu.

Eyleme barış taraftarı ve yabancı dostu bir çok derneğin yanı sıra Ortadoğulu sivil toplum örgütleri de destek verdi. Gösteride Mızgin Trio Grubu, Savage Rose Grubu ve İsveçli Kristian Svensson savaş karşıtı barış parçalarını seslendirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.