Kore Gazisi Engin, son yolculuğuna uğurlandı

Kore Gazisi Engin, son yolculuğuna uğurlandı
ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ta 86 yaşında hayatını kaybeden Kore Gazisi Mehmet Engin'in cenazesi toprağa verildi. Kalp ve solunum yolu rahatsızlığı nedeniyle...

ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ta 86 yaşında hayatını kaybeden Kore Gazisi Mehmet Engin'in cenazesi toprağa verildi.

Kalp ve solunum yolu rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitiren Engin için Meşrutiyet Mahallesi'ndeki 467 Evler Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Törene, Engin'in ailesi ve yakınları, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Haluk Selvi, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ramazan Çakal, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Kılınan cenaze namazının ardından Engin'in Türk bayrağına sarılı tabutu, askerlerin omuzunda cenaze aracına taşındı.

3 çocuk ve 8 torun sahibi gazinin cenazesi, Devrek ilçesine bağlı Eveyikli köyündeki aile mezarlığına defnedildi.

Gazinin oğlu Zeki Engin, gazetecilere yaptığı açıklamada, babasının Kore Savaşı'ndaki anılarını dinleyerek büyüdüklerini belirterek "Orada yaşadığı sıkıntılardan bahsederdi. Anılarını anlatırken gözleri dolardı. Onunla gurur duyuyoruz." dedi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Çakal da Engin'in vefatından büyük üzüntü duyduklarını dile getirerek kentte 19 Kore gazisinin yaşadığını kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum