Korkulan oldu! İlk kez bir insana bulaştı!

Korkulan oldu! İlk kez bir insana bulaştı!
Milyonlarca kanatlı kümes hayvanının ölümüne yol açan kuş gribi (H5N1) virüsünün ilk kez bir insanı enfekte ettiği açıklandı.

Reuters’ın haberine göre Hindistan’da kuş gribi virüsü bir çocukta görüldü. Küçük çocuk Avustralya’da tedavi edilerek iyileşti. Bu olayla ilk defa bir insanda H5N1 virüsü görülerek kayıtlara geçti.

Avustralya’nın Victoria eyaletinden sağlık yetkilileri vakanın izole edildiğini ve çocuğun yakın temaslılarında herhangi bir virüs tespiti yapılmadığını açıkladı. Eyaletin sağlık sorumlusu Dr. Claire Looker, bu durumu "yüksek derecede patojenik kuş gribinin insanda doğrulanan ilk vakası" olarak nitelendirdi.

Uzmanlar, kuş gribi virüsününü insanlar arasında kolayca yayılma ihtimalinin düşük olduğunu belirtiyor.

KUŞ GRİBİ NEDİR?

Avian influenza yani "Tavuk Vebası" olarak da bilinen kuş gribi; evcil ve yabani kanatlılarda solunum, sindirim ve sinir sistemini etkileyen, yüksek oranda bulaşma ve ölüm ile sonuçlanan tehlikeli bir hastalık.

En yaygın belirtisi göz iltihabı olan kuş gribi öksürük, ateş, boğaz ağrısı, kas ağrıları, baş ağrısı ve nefes darlığı gibi semptomlar da ortaya çıkarabiliyor. Kanatlılardaki kuluçka süresi 1-5 gün.

Kaynak:Reuters

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.