KORONA SPORU DA VURDU!

KORONA SPORU DA VURDU!
Virüs sebebiyle birçok spor organizasyonu ya iptal ediliyor ya da seyircisiz oynanmasına karar veriliyor. Korona virüsünün etkisini bu şekilde sürdürmesi halinde ise tüm etkinlik ve turnuvaların askıya alınmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Virüs sebebiyle birçok spor organizasyonu ya iptal ediliyor ya da seyircisiz oynanmasına karar veriliyor. Korona virüsünün etkisini bu şekilde sürdürmesi halinde ise tüm etkinlik ve turnuvaların askıya alınmasına kesin gözüyle bakılıyor

 

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede dünyanın birçok yerine yayılan korona virüs, hayatın her alanını olduğu gibi spor dünyasını da olumsuz etkiledi. Virüs yüzünden çok sayıda organizasyonun ertelenmesine karar verilirken, bir kısmı da belli bir süre seyircisiz oynanacak.

TÜRKİYE'DE TÜM BRANŞLARDA MAÇLAR SEYİRCİSİZ

Korona virüsün Türkiye'de de ortaya çıkmasının ardından futbol, basketbol, hentbol ve voleybol gibi takım sporları hakkında da önemli bir karar alındı. Buna göre tüm müsabakalar, 30 Nisan tarihine kadar seyircisiz oynanacak. Takip edilecek gelişmelere göre yeni kararların alınması da gündemde.

A MİLLİ TAKIM MAÇLARINDA TARAFTAR OLMAYACAK

A Milli Futbol Takımı'nın Slovenya ve Avusturya ile yapacağı hazırlık maçlarına korona virüs tedbirleri kapsamında taraftar alınmayacak.

NBA DE ERTELENDİ

Amerikan Basketbol Ligi de (NBA) korona virüsten etkilenen bir başka organizasyon oldu. Bazı basketbolcularda virüs görülmesi sebebiyle NBA'in en az 30 gün süreyle ertelenmesi üzerinde karar kılındı.

EUROLEAGUE VE FIBA ASKIYA ALINDI

Türkiye'den Anadolu Efes ve Fenerbahçe'nin mücadele ettiği THY Euroleague'de yönetim, korona virüs salgını nedeniyle ikinci bir açıklamaya kadar organizasyondaki tüm maçların askıya alındığını bildirdi. Uluslararası Basketbol Federasyonu da (FIBA), 13 Mart itibariyle tüm organizasyonlar hakkında erteleme kararı verildiğini belirtti.

UEFA VE FIFA TURNUVALARINA ERTELEME

UEFA, 14 Mart ile 14 Nisan arasında oynanacak tüm U17 ve U19 turnuvalarının ertelendiğini açıkladı. Ayrıca FIFA da 23-31 Mart 2020 ve 1-9 Haziran 2020 tarihlerinde oynanması planlanan 2022 Dünya Kupası Asya Elemeleri'nin virüs salgınından dolayı ileri bir tarihe alındığını duyurdu.

FORMULA 1'DE KARANTİNA

Formula 1'de sezonun ilk yarışı olan Melbourne GP öncesi Amerikan takımı Haas'ta 2, İngiliz takımı McLaren'de ise 1 çalışan korona virüs nedeniyle karantina altına alındı. Ayrıca, Çin yarışı ertelendi, Bahreyn GP ise seyirciye kapatıldı. ABD'de 3-5 Nisan'da yapılması planlanan 2020 MotoGP Dünya Şampiyonası'nın 3. ayağı, korona virüs nedeniyle 13-15 Kasım tarihlerine ertelendi..

BİRÇOK LİGDE MAÇLAR DURDU

İngiltere Premier Lig'de de önemli gelişmeler yaşandı. İngiliz hükümetinin aldığı kararlar kapsamında, Premier Lig maçlarının seyircisiz oynanması yönünde karar  alındı. Serie A'da 3 Nisan'a kadar karşılaşmaların oynanmayacağı açıklandı. Fransa Futbol Federasyonu'nun ülkedeki futbol organizasyonlarını süresiz iptal etmesinin ardından, Ligue 1 yönetimi mücadeleler hakkında erteleme kararı verildiğini dile getirdi. Hollanda'da tüm futbol liglerine, korona virüs tehdidi nedeniyle 31 Mart tarihine kadar ara verildi. Portekiz Futbol Federasyonu da ülkedeki bütün liglerin süresiz olarak askıya alındığını duyurdu. Belçika'daki tüm futbol maçlarının da 3 Nisan'a kadar durdurulduğu belirtildi. İspanya Futbol Federasyonu, La Liga'nın müsabakaların en az 2 hafta oynanmayacağını, yapılacak değerlendirmeler sonucunda sürenin uzayabileceğini açıkladı. Amerikan Birinci Futbol Ligi'nde de (MLS) maçlara aynı sebeple 30 günlüğüne ara verildi. Ayrıca Japonya'nın profesyonel futbol ligi J Lig, korona virüsünün yayılma riski nedeniyle 3 hafta boyunca oynanacak tüm maçları erteleme kararına vardı.

BUNDESLİGA'DA TARAFTAR YOK

Almanya Bundesliga'da ise 14 Mart Cumartesi günü oynanacak Borussia Dortmund - Schalke derbisinin ve 15 Mart Pazar günkü Augsburg - Wolfsburg karşılaşmasının da seyircisiz oynanacağı ifade edildi.

ŞAMPİYONLAR LİGİ VE AVRUPA LİGİ

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 17 Mart'ta oynanacak olan Manchester City - Real Madrid ve Juventus - Lyon maçları da korona virüs salgınından dolayı ileri bir tarihe ertelendi. Ayırcı Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'ndeki bazı maçlar da seyircisiz oynandı. Bu maçlar arasında Sevilla - Roma, PSG - Dortmund ve Barcelona - Napoli, Wolfsburg - Shakthar Donetsk vardı.

NCAA TURNUVALARI DURDU

NCAA, erkekler ve kadınlarda March Madness turnuvalarını iptal etti. 2. Dünya Savaşı sırasında dahi iptal edilmeyen turnuvalar, korona virüs sebebiyle tarihinde ilk kez iptal edildi.

DİĞER SPOR BRANŞLARI

Avrupa Tekvando Birliği (WTE), dünyanın büyük bir bölümünde etkisini hissettiren korona virüs nedeniyle faaliyet takviminde değişiklik yaptı.  Avrupa Halter Şampiyonası, yeni tip korona virüs nedeniyle 2 ay ertelendi.  Profesyonel Tenisçiler Birliği (ATP), tüm tenis organizasyonlarının korona virüs salgınından dolayı 6 haftalığına dondurulduğunu açıkladı.

Uluslararası Judo Federasdyonu (IJF), olimpiyat yolunda puan kazandıran, maç takviminde 30 Nisan’a kadar yer alan Ekaterinburg Grand Slam, Tiflis Grand Prix ve Antalya Grand Prix müsabakalarının korona virüsü sebebiyle iptal edildiğini ifade etti. CEV Şampiyonlar Ligi çeyrek final eşleşmelerinde İtalyan rakiplerle karşılaşacak olan Eczacıbaşı VitrA ile Fenerbahçe Opet'in maçları İtalya’da korona virüs vakalarının artması sebebiyle ileri bir tarihe alındı. Budapeşte'de 19-22 Mart tarihlerinde yapılması planlanan 2020 Olimpiyat Elemeleri müsabakalarının ertelenmesinin ardından, 30 Nisan-3 Mayıs tarihlerinde Bulgaristan'ın Sofya kentinde düzenlenecek Dünya Olimpiyat Elemeleri de ileri bir tarihte yapılacak. Türkiye Buz Pateni Federasyonu, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın talimatları doğrultusunda, düzenlenmesi planlanan sportif faaliyetlerinin ikinci bir açıklamaya kadar durdurulduğunu açıkladı. Golfte PGA Tour, European Tour ve LPGA tour organizasyonları iptal edildi. Virüsün yayılmasının önlenebilmesi için Fas'taki tüm futbol maçlarının seyircisiz oynanacağı bildirildi. Birleşik Arap Emirlikleri'nde de seyircilerin karşılaşmalara alınmaları yasaklandı. İtalya ile İrlanda arasında 7 Mart'ta oynanması planlanan Six Nations rugby maçı askıya alındı. 14 Mart'taki İngiltere - İtalya mücadelesi de ertelendi. İHA

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.