Koronavirüs çocukları nasıl etkiliyor?

Koronavirüs çocukları nasıl etkiliyor?
Şimdiye kadar elde edilen kanıtlar, çocukların koronavirüsün etkilerine karşı daha az savunmasız olduklarını, ancak yine de enfekte olabildiklerini gösteriyor.

Girişimci Elon Musk tarafından yakın zamanda yapılan bir tweet'in güvenilirliği konusunda çocukların koronavirüse "esasen bağışık" olduklarını gösteren çok fazla tartışma var. Şimdiye kadar söylemler, koronavirüs yaşlılarda ciddi, hatta ölümcül bir hastalığa neden olabilirken, çocuklar için sonuçların güven verici olduğu yönünde olmuştur. Bununla birlikte, gençlerin virüsten ciddi şekilde etkilendiğine dair birkaç rapor bulunuyor. Bunlar, geçen hafta dünyanın birçok ülkesinde sıkı sosyal uzaklaştırma önlemlerinin yanı sıra uygulanan okul kapanmalarıyla birlikte, birçok ebeveynin çocukları üzerindeki etkileri konusunda endişe yarattı.

ÇOCUKLARA KORONAVİRÜS BULAŞABİLİR Mİ?

Evet. Tıpkı yetişkinlerde olduğu gibi, koronavirüse maruz kalan çocuklara da bulaşabilir ve Covid-19 belirtileri gösterebilir. “Pandeminin başlangıcında, çocukların koronavirüs ile enfekte olmadığı düşünülüyordu, ancak şimdi çocuklarda enfeksiyon miktarının yetişkinlerde olduğu açıktır,” diye açıklıyor pediatrik enfeksiyon profesörü ve Oxford Üniversitesi'nde dokunulmazlık. “Sadece enfeksiyonu aldıklarında çok daha hafif semptomlar alıyorlar.” Çin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nden elde edilen veriler, 19 yaşın altındaki çocukların 20 Şubat'a kadar kaydedilen 72.314 Covid-19 vakasının% 2'sini oluşturduğunu , 508 hastayı kapsayan bir ABD çalışmasında, çocuklar arasında vaka ölümleri bildirmediğini bildirdi. Grup hastanedeki hastaların% 1'inden azını oluşturuyor. Southampton Çocuk Hastanesi pediatrik bulaşıcı hastalıklar danışmanı Sanjay Patel, “Virüs şu anda yetişkinleri tercihen etkilemiş olabilir, çünkü seyahat sırasında işyerinde bulaşma ve bulaşma oldu” diyor. “Artık yetişkinler çocuklarıyla daha fazla zaman geçirdiğine göre, çocuklarda enfeksiyonda bir artış görebiliriz, ancak göremeyebiliriz.” Genel küresel eğilimler, çocukların yetişkinlere, özellikle yaşlı yetişkinlere göre daha az enfekte olma olasılığını düşündürmektedir, ancak bazı ülkelerde, sadece hastanede görülenlere test sunulması gerçeği ile verilerin önyargılı olması mümkündür. Çok azı çocuk olan şiddetli Covid-19 semptomları. Patel, “Açıkçası, düşündüğümüzden daha fazla çocuğa bulaştı” diyor. "Ülkedeki her çocuğu test etmiyoruz."

KORONAVİRÜS ÇOCUKLARI YETİŞKİNLERDEN FARKLI OLARAK NASIL ETKİLER?“Küresel literatürde zaten koronavirüs için sahip olduğumuz, immünosüpresif tedaviler veya kanser tedavileri olan çok ciddi tıbbi rahatsızlıkları olan çocukların bile yetişkinlerden, özellikle yaşlı yetişkinlerden çok daha az etkilendiği dikkate değer bir gözlemdir” diyor. Araştırmacılar yakın zamanda Covid-19 için bir aşı adayı belirleyen Oxford Aşı Grubu başkanı Andrew Pollard . Genel olarak, Covid-19'lu çocuklar yetişkinlerden daha hafif semptomlar yaşarlar. Ancak Belçika'dan 12 yaşındaki bir kız ve İngiltere'nin Londra'sındaki 13 yaşındaki bir erkek, son günlerde öldü ve onları Avrupa'daki en genç kurban haline getirdi. Çin'de 14 yaşında bir çocuğun da virüs bulaştıktan sonra öldüğü bildirildi. Çocuklarda yapılan bir Çin Covid-19 çalışmasından elde edilen veriler, yarıdan biraz fazla hafif ateş, öksürük, boğaz ağrısı, burun akıntısı, vücut ağrıları ve hapşırma belirtileri gösterdiğini doğruladı; yaklaşık üçte biri, sık ateş, üretken öksürük ve hırıltılı, ancak nefes darlığı ve daha şiddetli vakalarda nefes almada zorluk olmadan pnömoni belirtileri gösterdi. Southampton Üniversitesi'nde fahri danışman çocuk doktoru olan Graham Roberts şöyle açıklıyor: “Çocuklar (Covid-19 ile) üst solunum yollarında (burun, ağız ve boğazlar) ağırlıklı olarak etkilenir, bu nedenle virüs yönetimi yerine soğuk benzeri özellikler alırlar. alt solunum yollarına, yani akciğerlere erişmek ve yetişkin hastalarda gördüğümüz pnömoni ve hayatı tehdit eden Sars resmini vermek. ” Nefes darlığı, akut solunum sıkıntısı sendromu (ARDS) ve şokla birlikte şiddetli veya kritik Covid-19 hastalığı geliştirmeye devam eden çocukların oranı, Çinli yetişkinlerden (% 19) - özellikle kronik olan yaşlı yetişkinlerden çok daha düşüktü (% 6). kardiyovasküler veya solunum koşulları. Çocukların küçük bir bölümünde (% 1) virüs barındırmasına rağmen herhangi bir enfeksiyon belirtisi görülmemiştir. Karşılaştırıldığında, enfekte yetişkinlerin sadece% 1'i asemptomatik kalmıştır. Patel, “Milyon dolarlık soru, enfekte çocukların çoğunun çok hafif semptomlara sahip olup olmadıkları veya çocukların aslında virüsle enfekte olup olmadıkları, kesinlikle yetişkinler kadar değil” diyor.

KORONAVİRÜS BULAŞMIŞ ÇOCUKLAR NEDEN YETİŞKİNLERDEN DAHA İYİDİR?İngiltere'deki Newport'taki David Hide Astım ve Alerji Araştırma Merkezi'nin direktörü Roberts, “Virüs o kadar yeni ki gerçekten bilmiyoruz” diyor. “Olası nedenlerden biri, virüsün bir hücrenin içine girmek ve sorunlara başlamak için bir hücrenin yüzeyinde bir proteine ​​(reseptör) ihtiyaç duymasıdır” diyor. “Koronavirüs, bu amaç için Anjiyotensin dönüştürücü enzim II (ACE-2) reseptörünü kullanıyor gibi görünüyor. Çocukların alt solunum yollarında (akciğerlerde) üst solunum yollarına göre daha az ACE-2 reseptörü olması, bu nedenle ağırlıklı olarak etkilenen üst solunum yollarından (burun, ağız ve boğaz) kaynaklanabilir. ” Çocukların etkilenmediği kadar çok değil, ama bir kişi çok yaşlandıkça etkilenecek bir şey değişiyor ve bu da etkilenme olasılığını artırıyor - Andrew Pollard Bu, koronavirüs ile enfekte olan çocukların neden bir zatürree veya yetişkinlerde görülen hayatı tehdit eden Sars resminden ziyade soğuk algınlığına yakalandığını açıklayabilir. Koronavirüsün ACE-2 reseptörüne afinitesi, hücre hatlarında ve fare modellerinde, 2003'ün başlarındaki laboratuvar çalışmalarında ve yeni koronavirüsler RsSHC014 ve Rs3367'nin (ancak aynı değil, SARS koronavirüsüyle ilgili) genom çalışmalarında gösterilmiştir. 2013 yılında Çin at nalı yarasalar. Pollard başka bir açıklama olabileceğini söylüyor. “Çocukların bu kadar etkilenmemesi o kadar çok değil, ama kişi yaşlandıkça bir şeyin değişmesi, bu da etkilenme olasılığını artırıyor.” Bunu, vücudun yeni enfeksiyonlarla daha az savaşabilmesini sağlayan bağışıklık sisteminin yaşlanmasına (immünosenesans) indirir. “Ancak, genç yetişkinlerde immünosenesensi görmüyoruz ve genç yetişkinlerin bile çocuklardan daha ciddi hastalık riski daha yüksek olduğu açıktır, bu yüzden muhtemelen tüm cevap bu değildir” diye ekliyor Pollard. Bir çocuğun bağışıklık sisteminin bir yetişkinden farklı olmasının birçok yolu vardır, en azından çocukların bağışıklık sistemi hala devam eden bir çalışma olduğu için: çocuklar, özellikle kreş veya okuldaki çocuklar büyük yeni solunum yolu enfeksiyonlarının sayısı ve bu durum virüslere karşı yetişkinlere göre daha yüksek bazal antikor seviyelerine sahip olmalarına neden olabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.