Koronavirüs vaka yaşları 20’li yaşlara düştü

Koronavirüs vaka yaşları 20’li yaşlara düştü
Koronavirüs teşhisi konan hasta yaşları giderek düşmeye devam ediyor. Mayıs ayında yaşlı vatandaşları daha fazla etkilediği düşünülen korovirüste Temmuz ayında bu sayı 37'ye düştü.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri tarafından yeni veriler yayımlandı. Ağustos ayına kadar teyit edilen her 5 koronavirüs vakasından 1'i 20'li yaşlarında olduğu belirtildi. Haziran'dan Ağustos'a kadar, Covid-19 insidansı en yüksek 20-29 yaş arası insanlarda görüldü ve bunun üzerine bölgesel salgınlar yaşandı. Yalnızca o ay boyunca, Güney'de 20 ila 39 yaş arasındaki yetişkinler arasında pozitif koronavirüs testi sonuçları, 60 yaşından büyükler arasında dört ila 15 gün artışa öncülük ettiği belirtildi.

GENÇ İNSANLAR ARASI ENFEKSİYON GEÇİŞİ

Araştırmacılara göre, genç insanlar arasında enfeksiyonlara doğru geçiş, ABD'nin tüm bölgelerinde gerçekleşti ve genç yetişkinlerin toplum bulaşı yaptığına dair erken kanıtlar sağlıyor. Bununla birlikte, CDC, verilerin coğrafi bölgeler arasında farklılık gösterdiğini ve eyalet sağlık bakanlıkları tarafından bildirilen vakaların muhtemelen gerçek sayılardan daha düşük olduğunu kaydetti. CDC, Mayıs'tan Ağustos'a kadar 50 eyaletin tamamında ve Columbia Bölgesi'ndeki yaş eğilimlerini inceledi. Ulusal Sendromik Gözetim Programına, öksürük, nefes darlığı veya nefes almada güçlük çeken ateşi veya Covid-19 için taburcu tanı kodu olan ve influenza için tanı kodu bulunmayan acil servis ziyaretleri bildirildi.

TEMMUZ’DA 39’A DÜŞTÜ

Benzer bir yaş düşüşü, Covid-19 vakalarının yaş ortalaması Ocak'tan Mayıs'a 54'ten Haziran'dan Temmuz'a kadar 39'a düştüğü ve bu durum Avrupa'da da görüldü. Bu süre zarfında 20 ila 29 yaşları arasındaki insanlar vakaların en büyük oranını oluşturuyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.