Koronavirüs yok olmayabilir

Koronavirüs yok olmayabilir
Dünya Sağlık Örgütü yetkili, koronavirüsün dünyadaki yayılımını hiçbir zaman yok olmayacak olabileceğini söyledi.

Cenevre'deki bir medya brifingi sırasında, DSÖ'nün sağlık acil durumları programının genel müdürü Dr. Mike Ryan Çarşamba günü yaptığı açıklamada, hastalığın her yıl dünyanın dört bir yanındaki insanları öldüren virüs karışımına katılabileceği konusunda uyardı. Ryan, "Bu virüs toplumlarımızda başka bir endemik virüs olabilir ve bu virüs asla ortadan kalkmayabilir. HIV gitmedi. İki hastalığı karşılaştırmıyorum ama gerçekçi olmamızın önemli olduğunu düşünüyorum. Kimsenin bu hastalığın ne zaman veya yok olup olmayacağını tahmin edebileceğini sanmıyorum."

DÜNYA ÇAPINDA VİRÜS VAKASI 4.3 MİLYONDAN FAZLA

Johns Hopkins Üniversitesi'nin son sayısına göre, dünya çapında 4,3 milyondan fazla virüs vakası kaydedildi . Dünya çapında birçok bilim insanı ekibi şu anda uygun bir koronavirüs aşısı geliştirmeye çalışıyor. Ryan, "Bu virüsü ortadan kaldırmak için bir şansımız olabilir, ancak bu aşının mevcut olması gerekecek, son derece etkili olması gerekecek, herkese sunulması gerekecek ve kullanmamız gerekecek.Bu hastalık uzun süreli bir soruna yerleşebilir ya da olmayabilir" dedi. DSÖ bulaşıcı hastalık epidemiyoloğu Dr. Maria Van Kerkhove Çarşamba günkü brifing sırasında daha iyimser bir ses tonu attı. "Bu salgının yörüngesi elimizde," dedi Van Kerkhove. "Küresel topluluk dayanışma içinde çalışmak için bir araya geldi. Ülkelerin bu virüsü kontrol altına aldıklarını gördük. Ülkelerin halk sağlığı önlemlerini kullandıklarını gördük." DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus bu düşünceyi tekrarladı: "Bu salgını durdurmak için hepimize katkıda bulunmalıyız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.