Koronavirüse ‘sahte’ butonu gelmeli

Koronavirüse ‘sahte’ butonu gelmeli
Bir savunuculuk grubu, sosyal ağların sahte koronavirüs ile ilgili yayınları işaretlemek için özel bir düğmeye ihtiyacı olduğunu söyledi.

Dijital Nefretle Mücadele Merkezi (CCDH), uygulamaların sorunla mücadelede "bir numarayı kaçırdığını" söyledi. Çağrı, Birleşik Krallık ‘ta internet kullanan yetişkinlerin% 46'sının, ülkenin kilitlenmesinin ilk haftasında virüs hakkında yanlış veya yanıltıcı bilgiler gördüğünü gösteren bir araştırmaya denk geliyor. Ofcom, bu sayının 18 ila 24 yaşları arasında% 58'e yükseldiğini söyledi. İletişim gözlemcisi, 23 Mart'ta başlayan hafta boyunca görülen en yaygın yanlış tavsiyenin daha fazla su içmenin bir enfeksiyonu temizleyebileceği iddiası olduğunu söyledi. Covid-19'un tuzlu suyla gargara yaparak veya soğuk yiyecek ve içeceklerden kaçınarak hafifletilebileceği konusunda yanlış iddialar da yaygın olarak görüldü. Gözcü, konuyu takip etmeye yardımcı olmak için haftada 2.000 kişiyi incelemeyi planlıyor. Dijital Sekreter Oliver Dowden Çarşamba günü Facebook, Twitter ve YouTube'un sahibi Google ile sanal bir toplantı yaptı. Çağrı sırasında firmalar: platformlarda yanlış bilgi ve dezenformasyonla mücadele için başka teknik çözümler geliştirmek, ilgili yanlış bilgilendirme eğilimleri hakkında haftalık raporlama, mesai dışı kapsama alanı ve zararlı yanlış bilgiye karşı yanıt oranlarının iyileştirilmesi, yanlış bilginin nasıl tanımlanacağı ve bunlara nasıl yanıt verileceği konusunda kullanıcılara mesajlaşma sağlamak.

YANLIŞ İDDİALARA SINIRLAMA

Teknoloji firmaları son günlerde sahte raporlarla mücadele çabalarını hızlandırdı. Bu, kullanıcıların bir kerede popüler mesaj gönderebileceği sohbet sayısını sınırlayan WhatsApp'ı ve 5G'nin Covid-19 ile bağlantılı olduğu konusunda yanlış iddialarda bulunan YouTube'u yasaklayan videoları sınırlar. Ancak CCDH, halkın hastalık hakkında şu andaki yanlış bilgileri işaretlemek için daha kolay bir yola ihtiyacı olduğunu söylüyor. Grubun genel müdürü Imran Ahmed, böyle özel bir düğmenin bulunmaması bir "eylem engeli" yaratıyor, kullanıcıları rahatsız edici gönderileri bildirme seçeneklerinden yararlanarak avlamaktan vazgeçirdiğini söyledi. Şu anda: Twitter, iki seçeneğin koronavirüs yanlış bilgisini bildirmek için uygun olduğunu söylüyor - "şüpheli veya spam" ve "küfürlü veya zararlı". Ancak bir tanesini tıklatmak kullanıcıdan hiçbirini yanlış bilgi veya komplo teorileriyle eşleşmeyen daha spesifik kategorilere daraltmasını ister. YouTube , uyuşturucu istismarı ve kendine zarar verme seçeneklerine sahip olan ancak yanlış bilgi vermeyen "zararlı tehlikeli eylemler" kategorisini kullanmanızı önerir TikTok'un bir spam kategorisi var, ancak yanlış bilgi için net bir kategori yok. Facebook'un raporlar için "yanlış haberler" kategorisi var, ancak Ahmed bunun "yanlış bilgilendirmeden oldukça farklı" olduğunu söylüyor. Aynı zamanda siyasi olarak yüklü bir terim, ve "kimse artık ne anlama geldiğini bilmiyor" diyor. CCDH şefi, kullanıcıların raporlanan hesapları engellemeye veya susturmaya teşvik edilmelerinden de endişe duymaktadır. Bu, "gerçekliği görmüyorsunuz, yani bir yayını silebilirler, ancak hesapları nadiren silebilirler" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.