Koronavirüs'ün Türkiye Genelindeki Dağılımı

Koronavirüs'ün Türkiye Genelindeki Dağılımı
Sağlık Bakanı Koca, Türkiye'nin koronavirüs haritasını paylaştı.

Türkiye'de en çok koronavirüs vakasının olduğu İstanbul'da, virüsün nasıl hızla yayıldığı haritada açık bir şekilde görüldü.

Sağlık Bakanlığı, elindeki sistemle İstanbul'un tüm semtlerini cadde cadde, sokak sokak takip ediyor.

Sağlık Bakanı Koca: "Türkiye genelindeki dağılımda İstanbul, Ankara, İzmir, Körfez, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak bu noktalarda yoğunluk fazla." dedi.  Konya'da koronavirüsten ölen sayısı 11i vaka sayısı ise 601 olduğu açıklanmıştı.

Koca'nın açıklamalarında şunlar öne çıktı:

  • Önümüzdeki bir iki gün içerisinde devreye girecek. Aplikasyon geliştirildi ve hastalarımız bunu indirmek zorundalar. Burada takip ve kendi durumlarını görebilecekleri bir sisteme geçmiş oluyoruz.
  • Bu aplikasyonu indirdikten sonra hareketliliği gördüğünde bir mesajla kendisini uyaran, evde izole olmasını hatırlatan ve devamında gerekli görüldüğünde emniyet kuvvetlerinin de devreye gireceği bir sistemden bahsediyorum. Önümüzdeki bir iki gün içerisinde İletişim Başkanlığımızda açıklamalar yapılmış olacak.

fg1.jpg

fg2.jpg

fg3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.