Koronayı fırsat bilen maaş dolandırıcılarına dikkat

Koronayı fırsat bilen maaş dolandırıcılarına dikkat
Korona'yı fırsat bilen dolandırıcılar yaşlı vatandaşları dolandırdı. Selçuklu ilçesine bağlı Meydanköy ve bölgedeki diğer köylerde de dolandırıcılık vakaları yaşandı.

Koronavirüs salgını nedeniyle 65 yaş ve üzeri kişiler evinden çıkamıyor. Alışverişler, ödemeler online ortama yöneldi. Devlet 65 yaş ve üzeri vatandaşlara imkanlar sunuldu. Başvurularla maaşların eve getirilmesi de bunlardan bir tanesi.  

Dolandırıcılar bunu fırsata çevirerek gözü 65 yaş ve üstü vatandaşlara dikti

Özellikle köylerde ikamet eden vatandaşlara, kaymakamlıktan geldiklerini ve maaş çekme hizmeti verdiklerini söyleyen dolandırıcılar maaş kartlarını aldı. Selçuklu’ya bağlı Meydanköy ve bölgedeki diğer köylerde de dolandırıcılık vakaları yaşandı.

Vatandaşların durumu polise bildirmesi üzerine kaymakamlık harekete geçti. Kaymakamlıklar vatandaşa uyarılarda bulunarak, böyle kişileri itibar edilmesini söyledi. Köy camilerinden de muhtarlar uyarı maksadında anonslar geçti. 

Haber: İbrahim Çiçekçi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.