Korucular terörle mücadelede devletin yanında

Korucular terörle mücadelede devletin yanında
Terörle mücadelede görev yapan köy korucuları halkın da kendilerinin de devletin yanında olduğunu belirtiyor- Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Sözen:- "Kürt kökenli korucu camiasının üyeleri olarak biz var olduğumuz müddetçe

ANKARA (AA) - KEMAL KARADAĞ - Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde terörle mücadelede görev alan köy korucuları, devletin yanında oldukları mesajını iletti.

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terörle mücadelede bölücü terör örgütüne karşı vatandaşların ve devletin yanında olduklarını söyledi.

Korucu camiası olarak Kürt, Arap, Zaza kökenli, özünde de Türkiye Cumhuriyeti devleti vatandaşı olduklarını dile getiren Sözen, "Türkiye Cumhuriyeti devletinin ay yıldızlı bayrağı altında yaşamaktan mutluyuz. Milli manevi değerlerimize sahip çıkmak için asker ve polisimizin yanındayız. Kürt kökenli korucu camiasının üyeleri olarak biz var olduğumuz müddetçe orada kimse barınamayacak, ülkemizi bölmeye, parçalamaya çalışanların, Kürdistan devleti kurmak isteyenlerin hevesleri kursaklarında kalacaktır. Böyle bir hayal içinde olanlar bu hayallerinden vazgeçsinler" ifadesini kullandı.

- "Halk terörden nefret etti"

Sözen, binlerce şehit verseler de haklı davada devleti asla yalnız bırakmayacaklarını, terörün Türkiye'yi terk ettiği güne kadar devletin yanında olacaklarını vurguladı.

Sur'da, Cizre'de, Silopi'deki saldırı alanlarında bulunduğuna işaret eden Sözen, şunları kaydetti:

"Daha önce kameralara konuşmayan, daha önce PKK, HDP'ye karşı tepkilerini dile getirmeyen vatandaşımız artık bu yapılanlardan nefret etmiştir. Çünkü evlerinin önüne çukur kazılanlar Kürt kökenli vatandaşlarımız, camileri, okulları yakılanlar yine Kürt kökenli vatandaşlarımız. Bu PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin dediği gibi 'bu mesele Kürt meselesi' olmuş olsaydı, bu olaylarda zarar gören Kürt kökenli vatandaş olur muydu? Bugün HDP'linin evinin önünde de çukur olurdu, onların çocukları da eğitimden yoksun kalırdı. Yüz binlerce Kürt kökenli vatandaşımız evlerinden, çocuklarımız okullarından uzak kaldı. Vatandaşımız bunu net şekilde görmüştür. Şehirler yeniden yapıldığında vatandaşların PKK'nın çukur açmasına izin vereceğini zannetmiyorum. Devlet millet kaynaşmasını sağlamak hepimizin görevidir."

- "Halk, devlet ile arasında kimseyi istemiyor"

Güneydoğu Anadolu Köy Korucuları Federasyonu Başkanı Seydoş Karadağ ise saldırıların yaşandığı bölgelerdeki halkın tek isteğinin bir an önce terörün son bulması olduğuna değindi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde "halk" diye bir şeyin kalmadığının altını çizen Karadağ, terör örgütünün halkı evinden ve ekmeğinden ettiğini söyledi.

Karadağ, şöyle konuştu:

"Halk perişan vaziyette. Çocuklar eğitimlerinden eksik kaldı, yarım bırakıldı. Terör örgütü orada en fazla zararı Kürtlere veriyor. Bu yaşananlar Kürt-Türk kavgası değildir. Diyarbakır Sur'da PKK'nın adı altında çalışan birden fazla örgüt var. Halk bir an önce bu işin son bulmasını istiyor. Halk kurtulmak istiyor. Devletin de bir an önce bu yarayı sarmasını bekliyorlar. Devlet bir babadır, devletin babalık görevini yapma zamanı geldi. Halk, devlet ile arasına başka birisinin girmesini istemiyor. Halk, PKK'nın görüşünün Kürtlerin lehine olmadığını gördü. Diyarbakır'da belediyenin tamamı, belediye encümenleri HDP'den ama ne istediler oradaki halktan? Evlerinin önüne çukur açtılar. Halka dediler ki 'kapılarınızı kapatmayacaksınız, ben çatıştığım zaman sizlerin evine kaçacağım'. Halkı orada hapsedip bıktırdılar."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.