Koruma altındaki 78 yıllık ahşap cami kül oldu

Koruma altındaki 78 yıllık ahşap cami kül oldu
Konya’nın Hüyük ilçesinde Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından koruma altına alınan 78 yıllık ahşap cami, çıkan yangında kül oldu. 

Edinilen bilgiye göre, Hüyük’ün Köşk Mahallesi’nde bulunan 3 ibadethaneden birisi olan Köşk Merkez Camii'nde gece saat 01.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevleri gören mahalle sakinlerinin haber vermesi üzerine olay yerine Beyşehir ve Hüyük ilçelerinden çok sayıda itfaiye aracı gönderildi. Yangın, yaklaşık 2,5 saat süren uğraşların ardından sabah saat 04.00 sıralarında kontrol altına alındı. İtfaiye ekipleri soğutma çalışmaları yaparken, çatısı ve iç kısmı tamamen yanan ibadethaneden geriye sadece duvarları kaldı. Yangının çıkış nedenini araştıran jandarma ve itfaiye ekipleri, elektrik kontağından çıkma ihtimali üzerinde duruyor.
Köşk Mahallesi’nde 1938 yılında yapılan caminin çevresiyle birlikte SİT alanı olarak Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından koruma altında bulunduğu öğrenildi. Yangınla ilgili soruşturma sürüyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.