KOSKİ: Musluklardan akan su güvenle içilebilir

KOSKİ: Musluklardan akan su güvenle içilebilir
Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada su kalitesinde yer yer değişiklik olsa da bu farklılığın suyun sağlıklı bir şekilde tüketilmesine engel teşkil etmediği, güvenle içilebileceği belirtildi.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, küresel iklim değişikliği dolayısıyla iki yıldır yeterli yağış alamayan Konya’nın yer altı ve yer üstü su rezervinin kritik seviyelerin altına düşmesi dolayısıyla yer altı kuyularından içme suyu desteği sağlandığını duyurdu. Yapılan açıklamada su kalitesinde yer yer değişiklik olsa da bu farklılığın suyun sağlıklı bir şekilde tüketilmesine engel teşkil etmediği, güvenle içilebileceği belirtildi.

musluklardan-akan-su-guvenle-icilebilir-1.jpg

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, 1 Haziran 2021 tarihi itibariyle Mavi Tünel’den gelen içme suyunun yer altı kuyularından takviye edilmeye başlandığını duyurdu. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada küresel ısınmanın mevsimler ve yağış üzerindeki olumsuz etkileri sonucu ortaya çıkan kuraklık ve buna bağlı olarak yer altı ve yer üstü kaynaklarındaki azalma dolayısıyla Konya’ya Mavi Tünel üzerinden arıtılarak getirilen suyun barajdaki miktarının kritik seviyenin altına düştüğünü bildiren KOSKİ, bu sebeple şehrin alternatif içme suyu kaynağı olan yer altı su kuyularının devreye alınarak, Mavi Tünel’den alınan su ile paçal yapılmak suretiyle verilmesi zorunluluğunun ortaya çıktığını belirtti.

musluklardan-akan-su-guvenle-icilebilir-2.jpg

SU KALİTESİ FARKLILIK GÖSTERSE DE GÜVENLE İÇİLEBİLİR

KOSKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Şehir merkezinde su kesintisi ve olumsuz durum yaşanmaması için yaklaşık 200 kuyu mevcut içme suyu depolarına verilecek şekilde hazır haldedir. Kuraklık bu şekilde seyrederse barajlardaki su seviyesinin daha da düşeceği tahmin edilmektedir.  Önümüzdeki günlerde muhtemel su kıtlığına karşı Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından alınan bu tedbirlerin yanında, hemşehrilerimizin de suyu tasarruflu bir şekilde kullanması çok büyük önem arz etmektedir. Bugün birlikte alacağımız tedbirler yarınımıza güvenle bakmamızı sağlayacaktır” ifadelerine yer verildi. Yer altı sularının devreye girmesi ile bazı bölgelerimizde su kalitesinde yer yer değişiklikler gözlendiğini fakat bu farklılığın suyun sağlıklı bir şekilde tüketilmesine engel teşkil etmediğinin belirtildiği açıklamada, “Suyumuz, ilgili birimlerimiz tarafından değişik bölgelerden alınan su numuneleri ile sürekli kontrol altına alınmakta olup, Sağlık İl Müdürlüğü tarafından da su şebekelerimiz kontrol edilmekte ve denetlenmektedir” denildi.

musluklardan-akan-su-guvenle-icilebilir-3.jpg

APARTMANLARDAKİ DEPOLARIN DÜZENLİ TEMİZLENMESİ GEREKİYOR

Apartmanlardaki su depolarının temizliğinin de önemine işaret edildiği açıklamada ayrıca, “Dezenfekte ekibimiz tarafından, su depolarının iç yüzeyinin temizliği ücrete mukabil yapılmaktadır. Yapılan tetkiklerde depoların büyük bir kısmının bakımsız olduğu, içerisinde çamur ile çeşitli organik ve inorganik maddeler bulunduğu tespit edilmiştir. Binada bulunan su deposuna kadar gelen sağlıklı su, depo bakımı ve dezenfeksiyonu yapılmamış su deposunda kimyasal ve bakteriyolojik olarak kirlenmektedir. Bu sudan kullanım neticesinde başta tifo, kolera, sarılık, hepatit gibi salgın hastalıklar olmak üzere birçok hastalıklara sebebiyet verilebilir. Bu olumsuzlukların yaşanmaması için KOSKİ Genel Müdürlüğü'ne müracaat edilmesi yeterli olacaktır. Depo yüzeyleri, basınçlı makine ve kir sökücü aparatlar kullanılarak profesyonel ekiplerimiz tarafından yıkandıktan sonra kirli su dışarı atılmaktadır. Yıkama işlemi bittikten sonra depo yüzeylerindeki çatlak, su sızıntısı ve korozyonlar tespit edilmektedir. Ücreti mukabilinde KOSKİ Genel Müdürlüğü’müzün bu hizmetinden faydalanmak isteyen vatandaşlarımız ALO 185 Çağrı Merkezi’mize ulaşarak bildirimde bulunabilirler. Hedefimiz kar amacı gütmeden, ailenize temiz ve sağlıklı hizmet sunmaktır" ifadeleri kullanıldı.

musluklardan-akan-su-guvenle-icilebilir-8.jpg

musluklardan-akan-su-guvenle-icilebilir-5.jpg

musluklardan-akan-su-guvenle-icilebilir-6.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.