KOSKİ'den müjde

KOSKİ'den müjde
KOSKİ Genel Müdürlüğü, 6552 Sayılı Kanun gereği su borçlarının yeniden yapılandırılmasına dair yaptığı açıklamada bu imkânlardan yararlanmak isteyen mükelleflerin, 15 Ekim 2014 tarihinden itibaren müracaat edebileceklerini duyurdu

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, abonelerine büyük bir kolaylık sağlıyor. 6552 Sayılı İş Kanunu, Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile bazı Alacakların Yapılandırılmasına Dair Kanun’un 11 Eylül 2014 tarihli Mükerrer Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle KOSKİ Genel Müdürlüğü de harekete geçti. Su veya atıksu borcu olanlar Kanun’un ilgili maddeleri uyarınca ödemede taksit imkanına kavuştular. KOSKİ Genel Müdürlüğü sağlanan, bu imkanı çeşitli yollarla mükelleflere duyuracak. Konu ile ilgili bilgilendirme metni, KOSKİ Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde yayınlanacak. Ayrıca mükelleflerin cep telefonlarına bilgilendirme SMS’leri ve su faturalarına ek olarak bilgilendirme metinleri gönderilecek. Taşrada ise buna ilaveten yerleşim merkezlerinin muhtelif yerlerine afişler asılacak ve hoparlör vasıtasıyla duyuru yapılacak. Başvuru için son tarih ise 1 Aralık 2014.

TAKSİTLENDİRME İMKANI SAĞLANACAK
Konu ile ilgili KOSKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Bu Kanun’un 73/16-c maddesi ile su ve atıksu borcu bulunan abonelerimizin borçlarını yeniden yapılandırması hususunda imkân sağlanmıştır. Buna göre, müracaat edilmesi halinde, 30 Nisan 2014 tarihi öncesi su ve atıksu borçlarınız yeniden yapılandırılacaktır. Dilerseniz, yapılandırılmış borcunuzu 36 ayda 18 taksite kadar ödeyebilirsiniz. Yapılandırmaya müracaat edilmesi ve taksitlerin düzenli ödenmesi halinde, herhangi bir idari ve hukuki işlem yapılmayacaktır. Yapılandırmadan yararlanılması durumunda, varsa hesaplanan gecikme cezası, gecikme zammı, zam ve cezaların yerine, ilgili dönemlerde geçerli olan TEFE/ÜFE aylık değişim oranları uygulanacaktır. Bu şekilde hesaplanan borcunuzu, peşin ödeyebileceğiniz gibi, ikişer aylık dönemlerde 6, 9, 12 ve 18 eşit taksitte de ödeyebilirsiniz” denildi.

BORCU OLANLARA BÜYÜK KOLAYLIK
Açıklamanın devamı şöyle:
“Taksitli ödeme seçeneğini tercih ettiğinizde, borcunuza, 6 eşit taksit (12 ay) için 1,05 ilave, 9 eşit taksit (18 ay) için 1,07 ilave, 12 eşit taksit (24 ay) için 1,10 ilave ve 18 eşit taksit (36 ay) için 1,15 ilave edilecektir. Yapılandırılan borçların peşin veya taksitli olarak ödenmesi mümkün olacaktır. Borçlarınızı 6552 sayılı Kanunun 73/16. Maddesi’nden yararlanarak yeniden yapılandırmak için, kimliğiniz ile birlikte size en yakın KOSKİ şubesine müracaat etmeniz yeterlidir. Birikmiş su ve atıksu borçlarının yapılandırılmasına yönelik büyük bir imkan sunan ve abone lehine pek çok uygulama getiren söz konusu düzenlemeden faydalanmanız menfaatinize olacaktır. Kanun’un verdiği bu imkanlardan yararlanmak için 15 Ekim 2014 tarihinden itibaren müracaat edebilirsiniz. Borç yapılandırma için son başvuru tarihi ise 01 Aralık 2014 mesai saati bitimidir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.