Kosova'da "Kardeş Keçiören Parkı" açıldı

Kosova'da "Kardeş Keçiören Parkı" açıldı
Nüfusunun büyük çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Mamuşa kasabasında, Keçiören Belediyesi tarafından yaptırılan "Kardeş Keçiören Parkı" ve "Çanakkale Şehitleri Anıtı" törenle açıldı

MAMUŞA (AA) - Kosova'nın güneyinde, nüfusunun büyük çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Mamuşa kasabasında, Ankara'nın Keçiören Belediyesi tarafından yaptırılan "Kardeş Keçiören Parkı" ve "Çanakkale Şehitleri Anıtı" törenle açıldı.

Çanakkale şehitleri için saygı duruşu ve iki ülke milli marşlarının okunmasıyla başlayan törende, şehitler için dua edildi.

Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç, burada yaptığı konuşmada, yaptığı yardımlardan dolayı Türkiye Cumhuriyeti'ne teşekkür ederek, yüzyıllardır Mamuşa'daki Türklerin, Türkiye'nin desteği ile burada yaşamaya devam edeceğini ifade etti.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da daha önce de Mamuşa'da düzenlenen Domates Festivali'ne katıldığını anımsatarak, Mamuşa'ya her gelişinde olumlu gelişmeler gözlemlediğini, her defasından kasabanın daha da güzelleştiğini söyledi.

Törene katılan AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan ise Mamuşa'da kendini evinde gibi hissettiğini ifade ederek, buradaki belediye yetkilileri ve halk tarafından sıcak bir şekilde karşılandıklarını aktardı.

Bugün açılışını yaptıkları Çanakkale Şehitleri Anıtı'nın önemine işaret eden Aslan, bu anıtın sadece betondan ve kumdan oluşan bir anıt olmadığını, içinde önemli mesajlar taşıyan bir anıt olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç da Çanakkale Şehitleri Anıtı'nın Kosova ile Türkiye arasındaki ilişkilerin güçlenmesine katkı sağlayacağı temennisinde bulundu.

Mamuşa'nın, Kosova'nın çok ırklı ve çok kültürlü yapısının gelişimine önemli katkıda bulunduğunu söyleyen Kılıç, Kosovalı Türk ve Arnavutların kardeşlik bağlarını geliştirmeye devam etmeleri gerektiğini vurguladı.

Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin Güngör de Türkiye olarak olarak bölgedeki kardeş ve dost ülkelere yardım ettiklerini ve işbirliğini geliştirdiklerini belirtti.

Törende ayrıca, Türkiye Belediyeler Birliğince Mamuşa Belediyesine hibe edilen cenaze aracı da yetkililere teslim edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.