Kosova'daki Emin Paşa Camisi yenilendi

Kosova'daki Emin Paşa Camisi yenilendi
TİKA tarafından restore edilen Prizren'deki tarihi Emin Paşa Camisi törenle açıldı- Cumhurbaşkanı Erdoğan, törene Ankara'dan canlı bağlantı ile katıldı

PRİZREN (AA) - Kosova'nın güneyindeki Prizren şehrinde, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından restore edilen tarihi Emin Paşa Camisi törenle açıldı.

Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, törende yaptığı konuşmada, Prizren'deki tarihi Emin Paşa Camisi'nin Osmanlı'nın ülkedeki en önemli miraslarından biri olduğunu belirterek, ülkenin en güzel şehirlerinden Prizren'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

TİKA Priştine Koordinatörü Eyüp Yavuz Ümütlü de caminin 1832 yılında inşa edildiğini anımsatarak, Kosova'daki camilerin varlığının Müslüman toplumun asırlar boyunca bu topraklarda yaşadığının kanıtı olduğunu vurguladı.

Kosova İslam Birliği Başkanı Naim Tırnava ise konuşmasının başında Ankara'da düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınadığını ifade etti. Ülkedeki katkıları için TİKA ve Yunus Emre Enstitüsüne teşekkür eden Tırnava, ülkedeki Türk kurumları ile İslam Birliği arasındaki işbirliğinin süreceğini kaydetti.

Bu arada, Ankara'da düzenlenen TİKA Projeleri Tanıtım Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Prizren'deki törene canlı bağlantı ile iştirak etti.

Piriştine Büyükelçisi Kılıç'tan çalışmalar hakkında bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tören alanına gelen katılımcıları selamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açılış öncesinde, "Gerçekten bu muhteşem camimiz tarihin bugüne ve yarınlara nakledildiği bir tören. Emin Paşa Camisi'nin özellikle tüm kardeşlerimize hayırlı olmasını, Allah'tan temenni ediyorum. Emeği geçenleri tekrar tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

- Emin Paşa Camisi

Prizren'de 19. yüzyılda inşa edilen Emin Paşa Camisi, son dönem Osmanlı mimarisinin seçkin örneklerinden biri olarak gösteriliyor.

Tarihi camide, TİKA tarafından yapılan restorasyon çalışmaları kapsamında, caminin tahribata uğrayan dış kısmının yanı sıra içindeki kalem işleri yenilendi. Çalışmalar kapsamında ayrıca cami girişinde yer alan mermer kabartma levha ve cami avlusundaki şadırvan da onarıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.