Kötü muamele gören köpek koruma altına alındı

Kötü muamele gören köpek koruma altına alındı
Marmaris Hayvanları Koruma Derneği üyelerince iyi bakılmadığı tespit edilen köpek, kaymakamlık tarafından tutanakla jandarma eşliğinde sahibinden alındı- "Mayıs" adı verilen köpek, Marmaris Hayvan Barınağı'na konuldu

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Marmaris ilçesinde, sahibi tarafından bakılmadığı ve kötü muameleye maruz kaldığı iddia edilen köpek, hayvan barınağında koruma altına alındı.

Hisarönü Mahallesi'nde sahibi tarafından sürekli hapsedildiği ve kötü muamele gördüğü öne sürülen köpek için Marmaris Hayvanları Koruma Derneği üyeleri girişimde bulundu.

Derneğin başvurusu üzerine köpek, kaymakamlık tarafından tutulan tutanakla, Marmaris Hayvan Barınağı'nda koruma altına alındı. Köpeğin sahibi hakkında da cezai işlem uygulandı.

Dernek gönüllüsü Tülay Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, köpeğin yaşam şartlarının 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'na uygun olmadığını gördüklerini ve Marmaris Kaymakamlığına başvurduklarını anlattı.

Köpeği jandarma eşliğinde sahibinden aldıklarını belirten Yıldız, "Köpek, uzun süre bağlı kaldığı için üzgün ve psikolojisi bozulmuş. Kimseyi yanına yaklaştırmıyor. Biz gönüllü annelerimiz sayesinde bakımını yapıp, sağlığına kavuşturup inşallah ona düzgün bir aile bulacağız." dedi.

- "Bir daha köpek sahibi olamayacak"

Tülay Yıldız, hayvanların da hakkı olduğunu anımsatarak, "Bu köpeği bu şekilde uygunsuz şartlarda barındıran vatandaş, bir daha asla köpek sahibi olamayacak. Ayrıca kendisine ceza kesilecek. 'Nasıl olsa köpek, bağlarım bir kuru ekmekle beslerim' diye bir şey söz konusu değil. Hayvan sahiplerinin bu hayvanlara karşı sorumlulukları vardır." diye konuştu.

Sahibi tarafından kötü muamele gören köpeğe "Mayıs" ismi verildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.