Kovid-19 ‘Puan’ alacak
Türk futbolu bir haftadan beri hükmen yenilgiyi tartışıyor. Artan vakalar ve ertelenen maçlar Türkiye Futbol Federasyonu’nu zorlamaya başladı. Kovid-19 salgını nedeniyle sahaya çıkaracak 14 futbolcu bulamayan Süper Lig takımlarının ikinci yarı itibariyle hükmen yenik sayılması gündemde.
41 MAÇ ERTELENDİ
Türkiye liglerinde şu ana kadar toplam 41 maç ertelendi. Süper Lig'de 2 maç, TFF 1'inci ligde 4, misli.com 2'inci ligde 18 ve misli.com 3'üncü lig 17 maç zamanında oynanamadı. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'ndan sık sık bilgi alan ve salgının son günlerde vaka sayısını artırmasının endişesini yaşayan TFF Yönetimi, Kulüpler Birliği'nin de görüşlerini alarak en doğru kararı vermek istiyor.
KULÜPLER BİRLİĞİ TOPLANTISINDA GÜNDEME GELDİ
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir tarafından Kulüpler Birliği toplantısında gündeme getirildi. Özdemir, başkanlara, “Lütfen aranızda tartışın ve bir karar alın. Sizi dinleyeceğiz ve yolumuza devam edeceğiz. Biz böyle bir karar alabiliriz. Niye böyle bir karar alabiliriz, açıklayayım; 28 Ocak’ta ligin ikinci yarısı başlayacak ve 16 Mayıs’ta bitecek. Ziraat Türkiye Kupası ve Avrupa kupası karşılaşmaları hariç tam 8 haftalık süreçte hafta içi de maçlar oynanacak. Artık zaman konusunda kımıldayacak halimiz yok. “Altyapıdan da oyuncu alabilirsiniz” dedik kulüplere. Ama eğer 14 futbolcu ile sahaya çıkamıyorsanız, yapacak bir şeyimiz kalmıyor, hükmen yenilgi dışında” dedi.
KULÜPLER İKİYE BÖLÜNDÜ
Konu kulüpleri ikiye böldü. Bazı kulüpler "hükmen yenilgi’"ye sıcak yaklaşırken bazıları da “kesinlikle olmaz” diyerek karşı çıktı. Bazı kulüpler ise konunun etraflıca tartışılmasından sonra bir karara varılması yönünde görüş belirtti.
TAKIM KADROSU 35'E ÇIKACAK
TFF Sağlık Kurulu ve TFF Yönetimi'nin nasıl bir karar alacağı merakla bekleniyor. Edinilen bilgilere göre ligin ikinci yarısı itibariyle talimatlarda değişikliklere hazırlanılıyor. Futbolunu ekonomisinin daha da düşmemesi için ligleri tamamlatmak isteyen ve 16 Mayıs'ta bitirmek isteyen TFF, Süper Lig'in ikinci yarısında takımların kadrosundaki futbolcu sayısının 35'e çıkarılması, alt yapıdan takviye ve son dakika gelişmeleri için 2000 ile sonrasında doğan futbolcuların listeye eklenmesini gündemine aldı. Takımların sahaya çıkaracak 14 futbolcu bulmakta zorlanmamaları için kadroyu geniş tutturmak isteyen TFF, alt yapıdan oyuncuların da dahil edilmesinin önünü açmış olacak.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.